Google a lansat oficial aplicația Android Datally, care îți permite să controlezi mai bine consumul de date mobile. Pentru cei care depășesc constant factura operatorului, este o funcție extrem de utilă. De asemenea se poate reduce volumul de date consumat prin WiFi.

datally google android app-min

Sigur, Google ar fi trebuit să facă această funcție în Android, pentru că este un lucru esențial pentru utilizatorii smartphone. Sigur, în România unde toți utilizatorii au oferte cu Internet Nelimitat, nu prea avem nevoie de astfel de aplicații. Dar există și acum oameni care au 1GB de date mobile pe care îl depășesc lunar și plătesc la factură mai mult decât trebuie. Pachetul de date mobile este ușor de depășit. Uneori, uiți WiFi închis.

Uneori, cum intru la metrou, încep notificările de la diverse rețele WiFi. De la Digi, uneori este WiFi Orange. Pentru că nu are rost să te conectezi la WiFi 30 de secunde și apoi să pierzi conexiunea când pleacă trenul, eu evit rețelele astea și închid WiFi. Apoi seara mă trezesc că am stat toată ziua pe 4G. Sunt convins că mulți fac așa. Pentru că este enervant să fie conectat și apoi să spună că nu ai net și apoi iar se conectează în stația următoare.

Există și alte aplicații mobile care controlează consumul de date, foloseam mai demult una din Google Play, dar am uitat numele. În ultimii doi ani, ofertele cu nelimitat m-au făcut să consum fără limită. Acum las Datally să îmi reconfirm că aplicațiile consumă date legitim și nu pentru a trimite informații online. Dacă apare ceva ciudat, am să vă zic.

Faptul că Datally este făcută de Google ar trebui să permită un calcul mai bun al consumului de date. Deseori, operatorii telecom calculează consumul de date altfel decât o face sistemul intern al telefonului. De-asta uneori 1GB de date se poate duce rapid dacă aplicațiile consumă date haotic.

Aplicația Datally are chiar și un buton pentru oprit datele mobile de tot. Nu știu în ce situații ai vrea asta, poate la ședință, poate la masă când vrei să mănânci fără deranj. Poate în alte situații. Google a lansat Datally pentru țările mai sărace, unde datele mobile sunt limitate și oamenii vor să știe mai clar pe ce s-au consumat datele lor.

Via The Verge