Poți descărca Google Pixel Launcher apk direct din Google Play sau din magazinele alternative pentru Android și poți să ai pe telefonul tău aceeași interfață. Pentru moment poți uita de Pixel 2 care încă nu este oficial în România, iar dacă îl cumperi din surse pe piața gri, vei avea probleme la service și garanție.

Google Pixel Launcher APK

Deocamdată, în România se găsește oficial doar Google Pixel, versiunea de anul trecut, care are și un preț foarte mare. Noul Pixel 2 se găsește doar neoficial, la un preț mai mare decât cel din SUA, dar nu prețul este problema. De fapt, problema cu achizițiile pe piața gri este că nu veți beneficia de garanție. Service-ul local va spune mereu că vina este a clientului și că trebuie să plătești reparația. Am să explic din ce cauză se întâmplă asta și cum să vă feriți de probleme.

Google Pixel Launcher

Descarcă din Google Play
Descarcă din Apptoide
instalează Pixel Launcher 2.0 Android 8.0 Oreo

Mare parte din magia Google Pixel și Google Pixel 2 este dată de Android-ul curat, cu design-ul realizat de inginerii Google, fie că vorbim de versiunea 7 sau de noul 8.0 Oreo. Cele mai multe plângeri legate de Samsung, LG sau HTC țin de interfața care se mișcă greu, la fel, telefoanele chinezești au interfețe urâte, gândite pentru piața din China, cu design care pare făcut de cineva complet fără talent.

Interfața nativă a Android poate fi folosită și pe telefoanele celorlalți producători, iar cu launcherele din Google Play vă puteți schimba complet experiența. Chiar puteți uita de Google Pixel dacă telefonul este suficient de puternic și vă puneți un launcher Pixel sau chiar Nova Launcher care copiază cele mai multe dintre funcțiile incluse de launcherul Google.

Oamenii aleg Google Pixel Launcher pentru design-ul curat, pentru accesul rapid la aplicațiile Google, pe care pune accent, dar și pentru viteza sa. Un telefon Android mai vechi se poate mișca mai rapid cu un launcher curat de Android. Pentru a instala unele APK-uri aveți nevoie de activarea Developer Settings și Unckown Sources. O să revin cu detalii despre asta într-un articol separat.

Voi ce launcher folosiți? Eu deocamdată sunt cu cel oficial Samsung, e prea târziu acum să schimb și iPhone 8 Plus este pe drum, o să trec pe iOS anul acesta. Povestim 🙂