Cei de la Fundația Orange au anunțat câștigătorii concursului de materiale digitale educaționale pentru Digitaliada, campania lor anuală pentru o educație digitală în mediul rural. Se caută materiale didactice în format digital, care vor putea fi folosite în predarea oricărei discipline școlare din ciclul gimnazial.

Juriul care a ales câștigătorii a fost format din: prof. dr. univ. Radu Gologan, președinte al Societății Române de Matematică și coordonator al lotului olimpic de matematică (care a fost Președintele juriului), prof. dr. univ. Dragoș Ciuparu, profesor universitar la Facultatea de Tehnologia Petrolului şi Petrochimie din cadrul Universităţii Petrol – Gaze din Ploieşti, dr. Ciprian Fartușnic, director general, Institutul de Științe ale Educației, Stelian Muscalu, redactor prezentator al emisiunii Business Club, Digi 24, și Amalia Fodor, director executiv Fundația Orange.

Premiul I a fost câștigat de Rareș Tohănean, cu materialul “Lecții video introductive în matematica de clasa a V-a”. Premiul al doilea a revenit Didinei Botgros, profesor la Școala Gimnazială Sf. Varvara, din Aninoasa, jud. Hunedoara, pentru materialul “Universul” – Geografie. Premiul al III-lea a fost acordat lui Constantin Ferșeta pentru aplicația „Kidibot”, un material multidisciplinar care îmbină Limba Română și T.I.C.

Au mai primit mențiuni: Sorin Borodi, profesor la Liceul Teoretic Dej, jud. Cluj, pentru materialul “Teorema fundamentală a asemănării”, Tiberiu Lukacs, profesor la Școala Gimnazială Sf. Varvara din Aninoasa, jud. Hunedoara, pentru “Teorema celor 3 perpendiculare”, Gabriela-Violeta Tănăsescu, profesor la Liceul Teoretic din Constanța, pentru “3, 2, 1… Start către planeta Marte! V 2.0”, Elena Buric, profesor la Colegiul Dobrogean din Tulcea, cu “Verbul AVOIR la prezent indicativ. Conținut online interactiv”, Ovidiu Huțuleac, profesor la Școala Gimnazială Stroiești din jud. Suceava, pentru materialul “Noțiuni de trigonometrie”, Daniela Corina Grigore, profesor la Școala Gimnazială nr. 39 din Constanța, pentru seria de materiale pentru matematică clasa a V-a “Fracții, semestrul II”.

În concurs au fost înregistrate 134 materiale educaționale, din care 114 au fost validate științific.

Dan Dragomir

editor at Computerblog.ro
Am fost ziarist timp de 15 ani, ultimii zece ani i-am petrecut în domeniul IT. Din 2010 sunt blogger profesionist, în principal pe Computerblog.

Mă găsiți de asemenea pe Youtube cu un canal în care vorbim despre telefoane, aplicații și jocuri.

Am lucrat printre altele pentru ZF.ro, Descopera.ro, Go4IT.ro, Jurnalul.ro, PlayTech.ro, Zonait.tv și multe alte site-uri, ziare, săptămânale sau reviste.

Autorul poate fi contactat pe adresa [email protected]
!! NU SUNT MAGAZIN SAU SERVICE !!