Facebook Gameroom a fost dezvăluit oficial, este un proiect prin care vor să recucerească zona de gaming pe PC, după ce au pierdut avantajul inițial pe nișa de gaming. Pe scurt, Gameroom este un player de jocuri concurent cu Steam, Uplay sau Battle.Net, în care utilizatorii de PC-uri vor avea acces la jocuri video dezvoltate special.

facebook-gameroom

Facebook Gameroom este acum în stadiul beta, dar au invitat dezvoltatorii de jocuri să înceapă producția unor titluri special realizate pentru ei. Aplicația este disponibilă pentru Windows 7, 8 sau 10, nu vor fi ediții pentru versiunile mai vechi de Windows. Oficialii companiei spun că trebuiau să separe acțiunea din jocuri de platforma Facebook, care îți distrage atenția.

În clipa asta Steam pare să fie cea mai populară platformă de jocuri pentru PC, cu 125 de milioane de utilizatori înscriși. Eu folosesc mai mult Battle.Net, dar am jucat ceva și pe Uplay, de-aia le-am și menționat. Sunt convins că mai sunt și altele asemenea.

Rămâne de văzut cum va promova Facebook jocurile și ce funcții „sociale” vor avea acestea. Facebook a avut un avans incredibil pe jocuri și toată lumea juca la un moment dat joculețe pe Facebook, pînă când a început să facă un spam masiv pe tema asta și să trimită zilnic zeci de notificări și mesaje pe tema jocurilor. Acel moment de maxim i-a făcut pe unii să închidă probabil contul de Facebook, iar rețeaua socială și-a revizuit politicile – în ultima vreme spam-ul pe tema asta aproape a dispărut, mai apar invitații, foarte rar.

Un alt motiv pentru care oamenii au renunțat la jocurile pe Facebook a fost tranziția de la PC la dispozitive mobile, iar acum toată lumea joacă jocurile favorite pe smartphone sau tabletă. Dar Facebook crede că este momentul pentru a reveni pe zona de gaming.

Facebook Gameroom poate avea succes dacă va avea jocuri interesante, cu grafică peste medie și acțiune inteligentă. Rămâne de văzut ce succes vor avea.