Acum vreo două zile am făcut o actualizare pe Samsung Galaxy S8+ fără să fiu atent la detalii. Apoi mi s-au părut diferite setările și când m-am uitat cu atenție eram pe Android 8.0 Oreo. De câteva luni așteptam actualizarea, se anunțase prin ianuarie, se terminase beta prin februarie și tot așteptam să vină. Iar când a sosit nu am fost atent 🙂

Nu sunt diferențe foarte mari, la partea de interfață aproape deloc, dar prin Settings se văd diferențe. De asemenea, mi s-a părut că la cameră foto diferă unele lucruri. De exemplu, înainte făcea focus unde puneam degetul pe ecran, dar nu păstra prea mult acest focus și deseri ieșeau cadrele în ceață. Acum nu doar că face focus unde pui degetul, dar păstrează focusul acolo chiar dacă mai mișc telefonul, astfel că poza iese clară. Plus mici diferențe prin opțiunile camerei.

De când am făcut actualizarea telefonul nu s-a mai blocat / restartat. Începuse din ianuarie, la început s-a blocat la modul brick, nu făcea absolut nimic, dar am restartat din butoane (Power + Volume -) și a fost ok. A doua oară s-a restartat din senin, când era la încărcat. Apoi a ținut-o doar în restartări și blocări vreo două săptămâni. Sper să fi trecut perioada asta și să nu mai apară. Dacă observ și alte diferențe, am să vă scriu, deocamdată doar atât.

Am citit astăzi că Android 8.0 Oreo vine și pe Note 8 curând. Sigur, o să mai dureze la noi, niciun operator nu și-a asumat clar că o să furnizeze rapid actualizările. Conform SamMobile, actualizarea la Oreo pentru Note 8 a început deja în Franța.

Asta înseamnă că nu este departe de noi și probabil utilizatorii vor vedea curând notificarea privind noua versiune software. Interfața Samsung Experience 9.0 nu are mari diferențe comparat cu versiunile anterioare. Cel puțin la mine nu am observat ceva special. Conform Samsung sunt multe modificări la tastatura inclusă, noi emoji și gif-uri, posibilitatea de a căuta mai rapid prin conținutul telefonului și posibilitatea de a adăuga funcții Bixby prin ecranele principale. Eu nu folosesc, așa că l-am lăsat închis.