Google Fit este primul competitor de anvergură pentru Apple HealthKit – tehnologia de fitness, sport și sănătate lansată la WWDC 2014. Tehnologia propusă de Google ar putea fi prezentată la final de iunie, la conferința anuală Google I/O. Deja astăzi pare să fie confirmat încă o dată planul Apple de a lansa iWatch, iar ceasul smart va include toate tehnologiile necesare pentru monitorizarea sănătății. Google a anunțat deja oficial Android Wear, o platformă dedicată gadgeturilor pentru fitness și sport. Acum să vedem ce anume vor integra în plus și cum vor optimiza tehnologia pentru rezultate mai bune. Google Fit a fost dezvăluit de Forbes.

google-fit

Google a mai încercat o dată să intre pe zona de sănătate cu proiectul Google Health. Din păcate s-a dovedit atunci că utilizatorii nu vor să împărtășească detaliile personale. În schimb, cam toți cei pasionați de alergat, de mers pe bicicletă sau care practică alte sporturi consideră că e foarte ok să facă publice informațiile personale. Așa că probabil Google va adapta Health la zona de sport și fitness.

Forbes spune că Google Fit va fi prezentat oficial pe 24/25 iunie. Revista business amintește că și Samsung a dezvăluit Sami, o platformă integrată pentru sport și sănătate. Practic aceste soluții informatice sunt similare cu aplicații care există deja: au nevoie de datele personale: greutate, înălțime, vârstă, iar apoi colectează prin senzorii telefonului sau prin accesorii precum ceasurile smart alte detalii: puls, tensiune, distanțe parcurse și intensitatea antrenamentului – de aici calculând și diverse informații statistice – calorii consumate și așa mai departe. Mai mulți, poți introduce în sistem ceea ce mănânci, câtă apă bei și altele asemenea, pentru o analiză a stării de sănătate. Chestia e că, în ciuda acestor eforturi, smartphone-ul nu va înlocui mersul la doctor, pentru că fiecare persoană e diferită, metabolismul este diferit și rezultatele vor fi diferite. Dar, pe de altă parte, toate aceste eforturi încurajează un stil de viață sănătos. Ceea ce nu e rău deloc.

ads

Deocamdată nu știm dacă Google Fit va fi integrat în Android sau va fi ceva independent, care poate fi instalat ulterior sau o nouă platformă pentru accesorii. Urmează să vedem…