Conferința anuală a Google împreună cu partenerii dezvoltatori de software începe pe 25 iunie, iar oamenii din domeniu vorbesc deja despre noutățile care urmează să fie anunțate. Unele sunt reale și vor fi confirmate de oficialii companiei, altele reprezintă doar dorințele și speranțele unor angajați sau parteneri. Dar informațiile sunt interesante, merită trecute în revistă și abia aștep să vedem ce se va confirma oficial.google io 2014

 

 

Cu siguranță cele mai importante noutăți vor fi legte de Android, sistemul de operare folosit de majoritatea utilizatorilor de dispozitive mobile, respectiv smartphone și tablete. Este clar că Google a extins deja platforma software pentru accesorii inteligente, precum ceasurile sau ochelarii, dar și pentru televizoare sau alte dispozitive conectate la internet.

 

Planurile sunt mari și în zona auto, ca de altfel și pentru ceilalți mari jucători precum Apple sau Microsoft. Sunt deja două direcții importante pentru ediția 2014 a Google I/O: partea de inovații software și partea de produse noi. Ar putea fi lansate gadgeturi interesante, dispozitive smart watch cu Android wear, dar și tablete noi.

 

La capitolul ceasuri se discută despre prezentarea Moto 360, un ceas pe care toată lumea l-a lăudat după prezentările de marketing. De asemenea, LG G Watch, care este așteptat de fanii companei. Android Wear este noua platformă pentru accesorii conectate la smartphone. Comunică mai bine cu terminalul și consumă mai puține resurse. Google Fit, platforma pentru sport, fitness și sănătate, ar putea fi prezentată pe larg. Android 4.0 a cam îmbătrânit și se discută despre următoarea versiune, dar probabil că nu va fi lansată chiar acum o nouă versiune.

 

Android 4.4 KitKat a fost prezentat în octombrie 2013, deci probabil un update poate fi lansat la finalul acestui an. Chestiile pentru mașină sau pentru casa inteligentă sunt deocamdată doar concepte, pentru că nu știm practic ce tehnologii vor fi adoptate și ce soluții vor instala producătorii de mașini.

Se discuta despre Android Silver ca o următoare fază a proiectului Nexus. Totuși, probabil va fi lăsat pe anul viitor, iar acum sunt șanse să vedem o tabletă HTC Nexus. Ar fi interesantă mișcarea după colaborarea cu LG și Asus.