Harta RATB se alătură aplicației Mersul trenurilor pentru telefoanele mobile inteligente cu iOS, Android și Windows Phone, conform unui comunicat Vodafone. Aplicația cu mijloace de transport în comun se numește Transport Urban și este disponibilă gratuit. Include o soluție pentru plata călătoriilor RATB.

Harta RATB - transport urban - iOS
Harta RATB - transport urban - iOS

Harta RATB

Aplicația nu conține doar harta RATB și a sistemului de transport public Iași, dar include și opțiunea de planificare a rutelor, utilizând autobuze, troleibuze și tramvaie.

Utilizatorii din București vor putea achiziționa un abonament zilnic de călătorie RATB direct din aplicație, la același preț cu cel plătit la punctele de vânzare RATB, fără alte costuri suplimentare. Achiziționarea se face prin accesarea butonului de plată bilete, iar după selectarea opțiunii „Plateste prin SMS” aplicația va genera un SMS predefinit cu textul „A” către numărul 7456. Utilizatorul trebuie doar să selecteze opțiunea de trimitere SMS, iar după câteva secunde, acesta va primi confirmarea plătii și codul de control alocat. Mesajul trebuie păstrat până la expirarea valabilității abonamentului.

Transport Urban powered by Vodafone include harta orașelor București și Iași, pe care sunt prezente toate stațiile autobuzelor, tramvaielor și troleelor, precum și instrumente de selectare a punctelor de plecare, respectiv de sosire, calcularea rutei optime realizându-se astfel cu ușurință. În plus, traseele pot fi printate, salvate sau trimise prietenilor. În curând, aplicația va integra și rețelele de transport din Brașov, Timișoara, Constanța și Cluj-Napoca.

Mersul trenurilor

Tot astăzi, operatorul a anunțat și aplicația Mersul Trenurilor powered by Vodafone, construită prin intermediul platformei Appscend, disponibilă atât pentru iOS, cât și pentru Android. Aplicația oferă acces facil la o bază de data permanent actualizată despre circulația curselor feroviare din țara, cu ajutorul căreia utilizatorii vor putea să găsească toate informațiile necesare pentru o călătorie cu trenul în țara.