Microsoft ar putea lansa oficial în viitoarele actualizări Windows 10 un mod pentru jocuri, care să aloce resursele mai eficient pentru pasionații de gaming. Știrea se bazează pe o variantă de test (build 14997), care conține gamemode.dll.

Via: The Verge

Acest mod special ar putea reduce procese și ar putea opri chiar și actualizările, pentru a aloca mai multe resurse pentru CPU și GPU, pentru a îmbunătăți experiența în jocuri video. Dacă la început jocurile pentru PC erau pentru inițiați, fenomenul s-a răspândit, iar acum probabil că Windows este printre cele mai populare platforme pentru gaming. Desigur, în continuare foarte mulți utilizatori nu suportă Windows 10, iar Microsoft s-a gândit că un mod de gaming special i-ar putea convinge să facă trecerea la noul sistem de operare.

Conform celor care au descoperit gamemode.dll, funcția nu este activă nici în versiunea beta abia lansată. Probabil vor lucra la dezvoltarea ei în următoarele actualizări. Așa că funcția ar putea fi lansată oficial abia în cursul anului 2017. Se știe deja că urmează o actualizare importantă care va include Windows Creators Update, care ar putea fi lansată la începutul anului. Este posibil ca noul Windows 10 game mode să fie inclus atunci sau să rămână pentru o următoare ediție, depinde cât de repede se mișcă participanții la efortul de dezvoltare.

Windows 10 Creator’s Update va aduce celebrul Paint 3D, în care se fac desene tridimensionale, Capture 3D în care se pot copia obiecte în format tridimensional pentru a fi „printate” pe imprimantele 3D. Și alte funcții de genul acesta.

Pentru prima dată am văzut Game Mode la antiviruși, aplicații care odată de mult consumau foarte multe resurse ale computerului. Aplicațiile îi deranjau pe gameri, care pierdeau luptele din cauza lipsei resurselor. Apoi dezvoltatorii au inclus un mod pentru jocuri, iar acum aplicațiile antivirus rulează mult în Cloud, fără a mai consuma resursele locale ale computerului. Apoi am văzut și alte aplicații cu moduri similare, dar Windows 10 încă nu are așa ceva.