Jocul video eRepublik, la care am primit invitația în 2008 și a primit o investiție de 2 milioane de euro în 2009, a fost cumpărat ieri de studioul Stillfront.

Jocul a avut anul trecut venituri de 2.5 milioane de euro, iar în primele luni din 2017 a depășit deja 900 de mii de euro. Valoarea tranzacției a fost de circa 7.5 milioane de euro, din care 4 milioane vor fi plătite cash și 3.5 milioane de euro vor fi plătite în acțiuni ale companiei. Aveau 34 de angajați și birouri în mai multe locuri din lume. Aproape 500.000 de euro vor fi folosite pentru a acoperi datoriile acumulate de eRepublik. Compania avea în bancă circa 490.000 de euro, care vor fi folosiți pentru a derula afacerea în continuare. Creatorului jocului și Alexis Bonte au vândut integral această companie. Probabil nu au reușit un exit atât de spectaculos pe cât credeau la început, dar în mod sigur și-au multiplicat banii investiți. Nu știu câte acțiuni mai avea creatorul jocului, George Lemnaru.

Este însă în mod sigur și meritul lui Alexis Bonte, specialist în investiții ventures, cel care a descoperit eRepublik și a avut încredere că acest joc va avea succes. El a devenit acționar principal și apoi CEO al companiei. Studioul deținut de ei mai lucra la două jocuri video, un multi-player World at War: WW2 Strategy MMO, dar și Age of Lords.

Stillfront este un mare dezvoltator de jocuri la nivel european și ei vor să devină o forță în industrie, au făcut mai multe achiziții. Unravel este cel mai premiat joc al lor, dar au dezvoltat și Supremacy 1914 sau Call of War. Compania a avut anul trecut venituri de 11.19 milioane de dolari, o creștere cu 71% comparat cu anul anterior. Este adevărat însă că anul trecut au cumpărat trei studiouri de jocuri video, Babil Games pentru 17 milioane de dolari, Simutronics Corp. și Bytro Labs. Probabil vor investi sume similare și anul acesta pentru a crește veniturile companiei.