Kaspersky Battery Life este o aplicație gratuită pentru a crește autonomia bateriei dispozitivelor cu Android. Dacă vreți să o testați o puteți găsi deja în Google Play.

Kaspersky Lab Battery Life a fost creată pentru a evita situația în care utilizatorii de telefoane rămân fără baterie în cel mai nepotrivit moment. Conform unui studiu, 9 din 10 utilizatori intră în panică atunci când li se descarcă bateria telefonului. În multe dintre cazuri, să ai un smartphone descărcat nu este doar o experiență neplăcută, ci una potențial riscantă. De exemplu, un utilizator ar putea rămâne fără posibilitatea de comunicare prin intermediul mobilului într-o situație de urgență sau atunci când se află într-un mediu necunoscut. Battery Life este conceput pentru a rezolva această problemă.

Soluția Kaspersky Lab analizează toate aplicațiile de pe dispozitivele utilizatorului și le identifică pe acelea care consumă cea mai multă energie. Acest lucru este foarte important, tinând cont de faptul că 96% dintre aplicațiile de pe dispozitivele Android rulează în background, chiar dacă utilizatorul nu le-a lansat. Battery Life poate opri acești ”consumatori de baterie” și extinde, astfel, durata de viață a bateriei dispozitivului. De asemenea, Battery Life va afișa utilizatorului un mesaj urgent dacă vreo aplicație începe să folosească mai multă energie decât în mod normal.

O altă caracteristică utilă a Battery Life este abilitatea de a calcula timpul rămas înainte ca bateria smartphone-ului să fie descărcată complet. Această informație le oferă utilizatorilor posibilitatea de a găsi urgent o modalitate de a-și încărca telefonul înainte să nu-și mai poată folosi telefonul. În mod similar, în timpul alimentării, Battery Life calculează timpul rămas până când bateria este încărcată.

Kaspersky Battery Life ocupă doar 15 Mb și rulează pe platforma Android 4.1-6.0.1.