Uneori restaurarea din backup la iPhone dă eroare, fie că este pe iTunes local, fie că este backup iCloud al Apple. Zice că acel backup este corupt sau incopatibil. Iar tu ai acum noul iPhone 8 sau ai luat iPhone 7 la ofertă, vrei să faci restore din backup, însă nu merge. O iei de la zero cu instalatul?

 

Apropo, dacă nu știți să faceți backup la vechiul telefon înainte de a trece la cel nou, aveți pe blog un articol în care explic foarte simplu cum se face backup la iPhone. Un backup la iPhone înseamnă că salvați toate datele esențiale: contacte, mesaje, apeluri, poze, documente și aplicații. Desigur, nu totdeauna jocurile vor fi la același nivel. Unele customizări se vor pierde la aplicații. Dar oricum, rămâne important.

Din ce am citit online, cea mai mare problemă apare când vechiul device avea iOS 11.0.1 sau 11.0.2, iar actualul vine cu iOS 11 simplu. Chestia se poate întâmpla și alte condiții, dar este mult mai greu. În general orice diferență între versiunile de iOS (backup-ul pe nou și telefonul nou pe variantă veche) generează probleme. Soluția este să faceți upgrade la cea mai nouă variantă de iOS și apoi să faceți restore din backup.

În orice caz, după ce ați adus iOS la același nivel cu back-up-ul sau în orice caz pe telefon să fie versiunea mai nouă decât cea pe care a fost făcut backup-ul, atunci puteți trece la procedura de restore din backup.

itunes check for updates

Restaurare din backup pentru iPhone

1) Întâi de toate trebuie să vă asigurați că iTunes este actualizat, pentru că altfel nu va merge. Deschideți aplicația și verificați că nu are actualizări de făcut. După ce termină iTunes treceți mai departe.

2) Conectați telefonul la iTunes și lăsați-l să își termine el sincronizarea. În mod normal, la noul device apare automat opțiunea de a face Restore from Backup. Dacă cumva nu apare, accesați meniul Summary > Backups > Restore Backup.

3) Urmează procedura de restore care sper de data asta să iasă corect.

Dacă aveți probleme la restore din backup sau erori, puteți lăsa comentarii mai jos și încerc să răspund în timp util.

Apropo, dacă ai făcut upgrade la iOS 11 și nu se mișcă bine device-ul, poți urma tutorialul cum fac downgrade la 10.3.3 .

Dan Dragomir

editor at Computerblog.ro
Am fost ziarist timp de 15 ani, 10 ani doar blogger, iar ultimii 16 ani i-am petrecut în domeniul IT. Din 2010 sunt doar pe Computerblog.

Mă găsiți de asemenea pe Youtube cu un canal în care vorbim despre telefoane, aplicații și jocuri.

Am lucrat printre altele pentru ZF.ro, Descopera.ro, Go4IT.ro, Jurnalul.ro, PlayTech.ro, Zonait.tv și multe alte site-uri, ziare, săptămânale sau reviste.

Autorul poate fi contactat pe adresa [email protected]
!! NU SUNT MAGAZIN SAU SERVICE !!