Inginerii Google au lansat trei aplicații foto/video noi, disponibile unele pe iOS și altele pe Android, care aduc diverse tehnologii noi și sunt considerate experimente multimedia de către companie.
Cel mai mult îmi place ideea cu benzile desenate (foto sus). Storyboard, care e disponibilă doar pe Android. Știe să identifice cadrele dintr-un film și transformă acțiunea de acolo în cadre alb-negru similare prezentării dintr-o revistă de benzi desenate. Evident, are la bază Inteligența Artificială, recunoaște obiectele și persoanele din imagini, trasează contururi clare, adaugă efecte specifice benzilor desenate. Este chiar distractivă și cred că în anumite aspecte este foarte interesant de utilizat. Dacă faceți sport, dacă mergeți cu bicicleta și așa mai departe. Exemplele date de ei arată foarte bine, să vedem dacă ies așa și pe telefon.
A doua aplicație (foto sus) se numește Selfissimo! și este disponibilă și pe Android și pe iOS.
Evident, pentru pasionații de selfie-uri, este o aplicație care știe să recunoască figurile și declanșează singură atunci când veți realiza cel mai bun selfie, în funcție de postura față de smartphone. Poți vedea toate imaginile și alegi rapid cea mai bună. Se pot face și colaje cu mai multe poze selfie, pentru pasionații de așa ceva. Este însă tot o aplicație alb-negru, se pare că au experimentat cu ideea de fotografie monocromă.
În general cei care pun selfie-uri des preferă fotografiile cu culoare, iar din ce în ce mai des sunt poze cu locuri turistice celebre, care să crească atenția celor care îi urmăresc. Desigur, cei cu adevărat obsedați de selfie-uri se vor bucura și de aplicația alb-negru, cu siguranță.
Cea de-a treia aplicație (preview sus), Scrubbies este doar pentru iOS.
Este un fel de Boomerang pentru crearea de video-uri în care se repetă mișcarea, doar că poți controla direcția de mișcare și de asemenea viteza cu care se mișcă. Astfel practic schimbi tot conținutul realizat, cu ajutorul unor mișcări ale degetelor. Poți crea un film complet nou, diferit de acțiunea anterioară și amuzant.
Google au mai experimentat de-a lungul timpului cu astfel de aplicații foto/video, dar niciuna dintre ele nu este mai populară. Nici măcar Android Camera care în general este foarte utilizată, este mai mult folosită pe terminalele care au Android stock și nu au alte opțiuni, nu pentru că ar vrea cineva cu adevărat să folosească acea aplicație de cameră.
Sursa: Googleblog
Via: TechCrunch