Următorul pas în evoluția sistemului de operare Microsoft, Windows 10 „Creators Update”, ajunge la utilizatori începând din 11 aprilie. Este a doua mare actualizare a Windows 10, care aduce o serie întreagă de funcționalități noi.

Paint 3D este una din marile noutati anuntate

Windows 10 „Creators Update”

Odată cu instalarea Creators Update, cei peste 400 de milioane de utilizatori Windows 10 vor avea la dispoziție și una dintre cele mai așteptate setări, Game mode, pentru game streaming nativ, cu lag minim care va permite interactivitate crescută.
Game Mode este o nouă funcție Windows 10 care vine odată cu Creators Update și încearcă să ofere cea mai bună și mai solidă experiență de gaming posibilă pe un PC ce rulează Windows 10. Implementată la nivelul sistemului funcția dedică mai multe resurse grafice și resurse de procesor jocurilor de pe PC. După ce PC-ul este setat să utilizeze Game Mode în System Settings, acest mod va putea fi aplicat oricărui joc.

Conținutul 3D devine accesibil pentru toți, de la creare, partajare și vizualizare 3D, pentru toți utilizatorii. Creators Update va permite tuturor să experimenteze, creeze și partajeze conținut tridimensional, utilizând un ecosistem de aplicații 3D integrat în dispozitivul Windows 10 al utilizatorului. Cu Paint 3D se pot crea sau modifica obiecte 3D, se pot modifica cu ușurință culoarea sau textura, iar imaginile 2D se pot transforma în obiecte 3D.

Cu Windows Ink din Creators Update, utilizatorii vor putea acum să deseneze sau să scrie pe fotografii și clipuri video cu o gamă de instrumente de scris virtuale, să creeze obiecte 3D în Paint 3D, să scrie sau să deseneze direct pe o pagină web Microsoft Edge și să corecteze documente digitale în Microsoft Word folosind stiloul digital, la fel de natural ca pe hârtie – și acestea sunt doar câteva dintre noile experiențe creatoare ce folosesc cerneala digitală.

Browser-ul Microsoft Edge este optimizat cu o nouă suită de funcții de gestionare a tab-urilor, extensii noi și o nouă experiență de citit.

Soluții noi de management

Specialiștii IT au parte de noi instrumente și capabilități de management, iar clienții enterprise se bucură de securitate sporită. În noua actualizare, Microsoft include un nou serviciu care ajută utilizatorii în a monitoriza siguranța dispozitivului folosit prin Windows Defender Security Center. Acesta oferă o interfață unificată pentru controlul opțiunilor de securitate – de la antivirus, rețea și firewall la măsurarea și raportarea parametrilor de funcționare, opțiuni de siguranță pentru aplicații și browser sau setările de control parental. Mai mult, modulul „Device Health Advisor” oferă utilizatorului informații despre „semnele vitale” ale dispozitivului, funcția de blocare de la distanță („Remote Lock”) permite controlul blocării dispozitivului atunci când utilizatorul se îndepărtează, iar noile opțiuni de siguranță permit un control mai granular asupra instalării aplicațiilor suplimentare.

Pentru companii, actualizarea aduce noi funcționalități și instrumente pentru simplificarea serviciilor de IT și integrarea, managementul și mentenanța mai ușoară a dispozitivelor companiei – dar și eliminarea pericolelor de securitate.

Data de 11 aprilie va însemna debutul perioadei de actualizare, proces ce va avea loc în etape pentru cele 400 de milioane de dispozitive ce folosesc Windows 10.