Microsoft nu a spus nimic despre Windows 10 Mobile la evenimentul oficial de zilele trecute, iar utilizatorii s-au întrebat oare de ce. Desigur, noile terminale Lumia 950 și 950 XL vin cu noua platformă. Dar de ce nu se anunța nimic oficial despre Windows 10 Mobile?

lumia Windows 10 mobile

Windows 10 Mobile

În opinia mea sunt doi factori importanți aici.
Primul, Microsoft a făcut mare tam-tam la lansarea Windows Phone 7 și apoi un și mai mare push pe lansarea generației 8. Cu toate astea, rezultatele sunt vizibile – primii utilizatori au revenit la Android sau iOS, iar acum vânzările se fac pe modele ieftine, adică oamenii care nu au avut niciodata smartphone iau ca primă variantă Windows Phone în necunoștință de cauză. După ce se vor obișnui cu tehnologia, cine știe ce vor cumpăra…
Al doilea factor, probabil Windows 10 Mobile nu este complet gata. Nici Windows 10 nu era, dar pe PC-uri oamenii sunt obișnuiți să facă rapid actualizări și se rezolvă rapid bug-urile. Pe telefoane este altfel. Platforma trebuie să fie complet funcțională ca să fie lansată. Plus că totul va depinde și de hardware și de experiența generală creată utilizatorilor.

Acum, fanii Microsoft s-au dus pe Facebook pe pagina Lumia și au cerut lămuriri despre Windows 10 Mobile pînă când oficialii au fost obligați să dea un răspuns. Știm cum e cu social media, probabil este o agenție în spate, care a obținut un răspuns de la Microsoft și l-a publicat. Deseori, aceste răspunsuri au fost ulterior invalidate. Dar dacă se confirmă informațiile, actualizarea la Windows 10 Mobile ar veni în decembrie.

Iată răspunsul lor:

Deși Windows 10 Mobile este disponibil odată cu lansarea Lumia 950 și 950 XL, lansarea lui pentru alte tipuri de terminale smartphone va fi la începutul lunii decembrie 2015.

Windows 10 Mobile ar trebui să aducă mai multe îmbunătățiri, cea mai importantă fiind Continuum, care permite conectarea telefonului la monitor, tastatură și mouse pentru a avea o experiență de PC. Utilizatorii de Windows Phone 8.1 ar trebui să primească gratuit actualizarea la Windows 10 Mobile.

Via