Asus a prezentat oficial noul ROG Flow X16 , un laptop convertibil, subțire și ușor, recomandat pentru jocuri datorită ecranului Nebula HDR, a componentelor de top și a unui sistem de răcire de înaltă eficiență.

Aduce performanțe de top: procesor AMD Ryzen 9 6900HS, GPU  GeForce RTX 3070 Ti, suport pentru GPU extern XG Mobile.
Dar este și convertibil pentru portabilitate și flexibilitate: se transformă în laptop, cort, stand și tabletă.

Ecranul Mini LED DisplayHDR 1000 are o luminozitate de vârf de 1100 de niți, 512 zone de atenuare locală și o acoperite DCI-P3 de 100%.

Tehnologia Frost Force și radiatorul Pulsar Heatsink cu trei ventilatoare și un radiator de înaltă densitate susține răcirea.

Laptop de gaming

ROG Flow X16 cântărește doar 2,1 kg, beneficiind de o carcasă de 15 inch. Componentele sale premium sunt acompaniate de un sistem de răcire complet nou, cu tehnologia Frost Force și un radiator Pulsar Heatsink. Cele trei ventilatoare și radiatorul de înaltă densitate ajută la menținerea performanței ridicate și a temperaturilor scăzute.

Flow X16 este cel de-al treilea membru al familiei ROG Flow și cel mai puternic de până acum. Având un procesor AMD Ryzen 9 6900HS și o placă video pentru laptop NVIDIA GeForce RTX 3070 Ti cu comutator MUX, Flow X16 poate reda cadrele dintr-un joc mult mai rapid decât ar sugera carcasa sa de 19,4 mm grosime. Cu RTX 3070 Ti care funcționează la un TGP maxim de 125 de wați cu Dynamic Boost, Flow X16 redefinește modul în care te joci și creezi conținut de oriunde.

ROG nu a sacrificat ușurința de utilizare și posibilitățile de upgrade pentru a obține acest format subțire și ușor. Atât memoria DDR5 de 4800 MHz, cât și SSD-ul PCIe® 4.0 sunt accesibile și pot fi actualizate. Flow X16 suportă până la 64 GB de memorie RAM, iar ambele SO-DIMM-uri sunt ușor accesibile pentru upgrade-uri viitoare. Dispunând de o capacitate de stocare pe SSD de până la 2 TB, Flow X16 are, de asemenea, un al doilea slot M.2 liber, facilitând introducerea fără probleme a unui spațiu de stocare suplimentar pentru un scratch disk sau o bibliotecă de jocuri mai mare.

Ca membru al familiei Flow, portabilitatea și versatilitatea au fost esențiale în proiectarea lui Flow X16. Dispunând de o balama cu rotație completă la 360°, gamerii își pot transforma echipamentul dintr-un laptop tradițional, pentru a utiliza modul cort, maximizând fluxul de aer atunci când folosesc o tastatură externă sau un gamepad. Alternativ, aceștia pot întoarce ecranul în modul tabletă, pentru a utiliza funcționalitatea tactilă. Indiferent unde, cum sau ce joacă, Flow X16 se poate transforma pentru a răspunde cerințelor lor.

Noua certificare a afișajului ROG Nebula implică o acoperire de 100% a spațiului de culoare DCI-P3, o luminozitate de vârf de cel puțin 500 de niți și un timp de răspuns de 3 milisecunde sau mai puțin. Afișajul Nebula HDR de pe Flow X16 îndeplinește toate aceste cerințe, împingând în același timp limita performanțelor HDR.

Acest afișaj Nebula HDR QHD cu format 16:10 și rată de refresh de 165 Hz utilizează LED-uri mini care sunt capabile să atingă o luminozitate maximă de 1100 de niți. Nebula HDR este certificat VESA DisplayHDR 1000, dispunând de 512 zone de atenuare pentru un contrast excelent și o experiență HDR cu adevărat ieșită din comun. Alimentat de tehnologia AmLED de la AUO și de motorul ROG Nebula HDR Engine, Nebula HDR utilizează lumini de fundal incredibil de precise pentru o atenuare locală care produce un contrast uimitor. Procesarea adaptivă a imaginii alături de atenuarea adaptivă și amplificarea luminii de fundal ajută la redarea unor imagini incredibil de precise, cu halouri minime. Fie că e utilizat în jocuri, fie în vizionarea confortabilă a materialelor preferate în modul tabletă, dispozitivul e alegerea ideală a oricărui utilizator mobil interesat de HDR.

Împachetarea întregii puteri de gaming și multitasking a lui Flow X16 într-o carcasă cu o grosime mai mică de 20 mm nu a fost o sarcină ușoară. Flow X16 utilizează compusul din metal lichid Thermal Grizzly pe procesor și noua tehnologie Frost Force, care include două ventilatoare ce direcționează fluxul de aer prin decupaje calculate cu precizie și către componentele interne cruciale. Un al treilea ventilator auxiliar ajută, de asemenea, la deplasarea căldurii de la GPU direct către noul radiator Pulsar Heatsink care acoperă întreaga parte din spate a carcasei. Proiectat cu lamele ultra-dense, cu o grosime de doar 0,1 mm, radiatorul lui Flow X16 are o suprafață totală de disipare a căldurii de 110.902 mm².

Adăugarea unui al treilea ventilator auxiliar menține temperaturile GPU-ului cu 7° C mai scăzute decât în cazul soluțiilor tradiționale, ceea ce îi permite lui Flow X16 să mențină un framerate ridicat în timpul sesiunilor de joc susținute, în oricare dintre cele patru moduri ale sale. Flow X16 este alegerea perfectă pentru gamerii care au nevoie de cea mai bună portabilitate fără a sacrifica puterea.