Asus Zenfone 11 reapare în zvonuri, ceea ce ar indica faptul că nu a fost abandonat. A circulat la finalul anului trecut o informație conform căreia Asus a concediat echipa Zenfone și va păstra doar ROG Phone. Poate că reducerile de personal s-au făcut, dar nu cred că renunță la cel mai compact flagship Android disponibil pe piață. S-ar putea chiar să îl numească Asus Zenfone 11 Ultra. Însă apar și informații care nu par să fie realiste.

Asus Zenfone 10
Mi-a plăcut mult Zenfone 10.

Asus Zenfone 11 cu Snapdragon 8 Gen 4

Asus Zenfone 10, lansat în iunie 2023, s-a zvonit anterior că este ultimul smartphone din serie. Cu toate acestea, compania a respins în curând aceste afirmații și a confirmat că succesorul său va fi lansat în 2024. Acum, se pare, o listă pentru Asus Zenfone 11 a fost văzută pe Google Play Console. Se crede că smartphone-ul ar putea fi echipat cu chipset-ul Snapdragon 8 Gen 4.

Asta ar implica niște lucruri: Asus să amâne lansarea Zenfone 11 până când se va lansa Snapdragon 8 Gen 4. Adică la toamnă prin noiembrie. Să piardă din vânzările pe care le realizau tradițional cu acest model în speranța că va fi mai apreciat viitorul procesor.

De altfel, știrea pare să fie deja depășită. Noile zvonuri spun clar că este Snapdragon 8 Gen 3.

Asus Zenfone 11 cu Snapdragon 8 Gen 3

Google Play Console vine să demonstreze și mai mult faptul că Asus nu a renunțat la Zenfone, listând viitorul Zenfone 11.

Asus Zenfone 11 apare în Google Play Console cu Snapdragon 8 Gen 3. Lista susține, de asemenea, că Zenfone 11 va avea 16 GB de RAM, ceea ce se potrivește pentru un dispozitiv emblematic adecvat. Desigur, va rula Android 14 din prima zi. Rezoluția ecranului său va rămâne neschimbată față de cea a predecesorului său: 2400×1080.

Acestea sunt toate detaliile pe care Google Play Console le-a dezvăluit despre Zenfone 11, dar ne așteptăm la mai multe scurgeri și zvonuri despre acesta în viitor, așa că rămâneți pe fază.

Posibilă denumire: Asus Zenfone 11 Ultra

Denumirea Asus Zenfone 11 Ultra a circulat o vreme tot pe surse.

Modelul anticipat, cunoscut sub numele de Asus ZenFone 11 Ultra, pare pregătit pentru o dezvăluire iminentă. După cum indică certificările legale recente obținute de companie – un pas obișnuit făcut chiar înainte de lansarea unui nou produs. S-ar putea lansa de luna viitoare.

Cea mai recentă certificare vine de la autoritățile indoneziene, unde Asus ZenFone 11 Ultra a primit aprobarea de la SDPPI sub numărul de model ASUS_AI2401_H. Referirea explicită la smartphone prin numele său în certificare nu lasă loc de îndoială. Certificatul confirmă faptul că smartphone-ul acceptă conectivitate Bluetooth 5.4. Ca să pună în echilibru zvonurile anterioare și dezvăluirile recente, circulă de asemenea zvonuri că ZenFone 11 Ultra ar putea fi o variantă a Asus ROG Phone 8 sau ROG Phone 8 Pro. Astfel că n-ar mai exista Zenfone 11 compact, ci unul de mărimea și dotările lui ROG Phone 8. Deci nu mai avem divizie Zenfone, cum se discuta anterior.

Astfel, zvonurile ar sugera că ZenFone 11 Ultra va fi un dispozitiv complet nou, bazat pe bazele puse de predecesorii săi în gama ZenFone. Chiar și denumirea de „Ultra” implică așteptări de la un smartphone mai mare.