Asus ROG Phone 8, următoarea generație de telefon de gaming, a fost lansat oficial la CES 2024. Este prima schimbare majoră de design pentru telefonul flagship pentru pasionații de jocuri video. Modelele arată la fel și au aceleași dimensiuni, dar există diferențe așteptate între ele (varianta simplă, Pro, dar și Pro Edition).

Asus ROG Phone 8 Pro

Detalii tehnice Asus ROG Phone 8

Ecran: 6.78” AMOLED LTPO, 165 Hz, 2500 nits, Samsung E6, HDR10, probabil FHD
Procesor: Snapdragon 8 Gen 3
GPU: Adreno 750
Memorie: 12 / 16 / 24 GB RAM LPDDR5X
Stocare: 256 / 512 GB / 1 TB UFS4.0
Camere foto: 50 + 32 + 13 megapixeli
Selfie: 32 megapixeli
Dimensiuni: 163.8 x 76.8 x 8.9 mm
Greutate: 225 g
Baterie: 5.500 mAh + 65 W
OS: Android 14, ROG UI
Tehnologii: WiFi 7, Bluetooth 5.3, NFC, 3.5 mm, IP68, USB 3.2, USB-C DisplayPort 1.4
Preț: de la 1.099,99 dolari

Dă nota ta înainte de a merge mai departe:

Acordă nota ta:
[Total: 2 Media: 4.5]

Despre Asus ROG Phone 8 – păreri

Asus a redesenat pentru prima dată cel mai bun telefon de gaming. Acum vrea să facă din el și un flagship general, bifează cam toate elementele unui terminal de top. Nu mai este gros și greu, are camere foto specializate, dar în același timp păstrează puterea hardware avansată, ecranul cu rate de refresh peste competiție, bateria mare cu încărcare rapidă. Este un win-win. Era timpul să schimbe design-ul după șapte generații în care arăta aproximativ la fel.

Noul telefon de gaming este mai subțire și mai ușor, măsoară 8,9 mm și cântărește 225 g. Este adevărat, au renunțat la bateria de 6.000 mAh care îl făcea foarte atractiv pentru unii utilizatori. Dar trebuie apreciat și estetic, este mai subțire, mai ușor. E adevărat că și optimizarea hardware/software avansează de la an la an. Procesorul consumă mai puțin, nu se mai încinge tare, noul Android promite și el optimizări de consum.

Ecranul măsoară 6,78 inch, la fel ca anul trecut, însă noul panou are rame mai subțiri. Aduc prima dată o cameră selfie situată în gaură, anterior ea era încorporată în cadrul de sus. Noul afișaj poate atinge o rată de reîmprospătare de 165Hz. Panoul LTPO comută automat între 1Hz și 120Hz pentru conținutul care nu este de gaming. Luminozitatea maximă a fost crescută la 2.500 nits.

Asus ROG Phone 8

Sub capota seriei ROG Phone 8 se află platforma mobilă Snapdragon 8 Gen 3. Performanța este susținută de memorii LPDDR5X (8533 Mbps) și stocare UFS 4.0 cu viteze maxime. Designul special Rapid-Cooling Conductor face parte din arhitectura termică GameCool 8 și conduce căldura direct de la procesor la capacul din spate. În plus, noul cooler extern AeroActive Cooler X este cu 29% mai mic, dar oferă o eficiență termică de 1,2 ori mai mare.

Este primul smartphone de gaming din lume compatibil cu IP68, construit pentru a rezista la pătrunderea prafului și a apei.

Camere foto ROG Phone 8

Noul sistem foto include trei camere foto pe spate la seria ROG Phone 8. În plus, tehnologia OZO Audio oferă utilizatorilor posibilitatea de a alege eliminarea zgomotului vântului pentru înregistrări exterioare clare. Poate capta sunet spațial 3D Surround, de înaltă fidelitate.

Camera principală folosește cel mai recent senzor de imagine Sony de 50 MP pentru imagini clare. Obiectivul său cu unghi larg de 24 mm este perfect pentru fotografii dinamice pe stradă. Are un mod de zoom 2X care îl transformă într-un obiectiv de 50 mm, ideal pentru portrete și fotografii cu mâncare. Stabilizatorul optic 3.0 pe 6 axe asigură videoclipuri și mai fluide și fotografii fără mișcare. Un algoritm software EIS îmbunătățit utilizează date giroscopice pentru a detecta mișcarea.

Pentru prima dată, seria ROG Phone 8 include un teleobiectiv 3X care permite capturarea obiectelor îndepărtate. Obiectivul, echipat cu OIS , oferă rezultate clare și clare, chiar și în condiții de lumină scăzută cu modul Night Photography. Tehnologia ASUS HyperClarity, folosind fișiere neprocesate (RAW), păstrează fiecare detaliu din fotografii, oferind imagini mai clare chiar și la un zoom de până la 30X. În timpul filmării video, camera telefoto folosește EIS adaptiv pentru a produce rezultate stabile cu un zoom de până la 10X.

Camera ultrawide de 13 MP are un obiectiv cu formă liberă și algoritmi de ultimă oră pentru a reduce distorsiunea obiectivului, rezultând imagini uimitoare, dar naturale. Seria ROG Phone 8 oferă calitate și claritate excepționale în fiecare fotografie și înregistrare. În cele din urmă, camera frontală pentru selfie ultrawide de 32 MP are un câmp vizual (FoV) care a fost mărit de la 73° la 90° pentru a o face perfectă pentru selfie-urile de grup. Obiectivul are un senzor RGBW care asigură imaginile curate, cu mai puțin zgomot, chiar și în condiții de lumină slabă.

Despre Asus ROG Phone 8 – tehnologie AI

Patru funcții AI prietenoase pentru jocuri din seria ROG Phone 8 ridică experiența de joc la un nou nivel. Jucătorii pot trece fără efort un joc în fundal cu modul Fundal sau pot captura momente cheie cu X Capture, făcând aceste dispozitive indispensabile pentru jucătorii exigenți. AI Grabber intuitiv pentru captarea textului și X Sense îmbunătățesc și mai mult experiența de joc, oferind sfaturi și asistență atunci când este necesar. AI Grabber poate acum prelua text direct din jocuri folosind tehnologia Machine-Learning Recognition, iar X Capture și X Sense 2.0 acceptă acum mai multe jocuri noi de top datorită tehnologiei AI Pattern Recognition.

Alte funcții bazate pe inteligență artificială includ Căutarea semantică folosind limbajul natural în Galerie, Lansator și Setări. AI Wallpaper1 poate crea imagini de fundal cu aspect uimitor folosind tehnologia Stable Diffusion, iar tehnologia de anulare a zgomotului AI acceptă anularea bidirecțională a zgomotului pentru un sunet limpede în apelurile vocale, apelurile video și comunicațiile din joc2.

Noua serie ROG Phone 8 include elemente unice personalizabile, inclusiv logo-ul Aura RGB Lighting (ROG Phone 8) și ecranul Anime Vision Mini-LED (ROG Phone 8 Pro / Pro Edition), care permit proprietarilor să-și exprime individualitatea și creativitatea. AniMe Vision este un afișaj cu 341 de elemente care poate afișa animații prestabilite sau create de utilizator, iar utilizatorii pot, de asemenea, să deblocheze animații secrete atingându-și telefonul spate în spate cu un alt ROG Phone 8 Pro / Pro Edition.

Despre Asus ROG Phone 8 preț

Prețurile nu au fost detaliate oficial. Telefonul poate fi precomandat de pe site-ul companiei, fiind menționate prețuri de la 1.099,99 dolari.

Surse: Asus, eShop