Bateria iPhone 8 ar fi de 1.821mAh, iar cea de pe iPhone 8 Plus ar fi de 2.675mAh, conform autorității telecom din China, TENAA. Ei nu vorbesc despre iPhone X încă, dar nu cred că e mult mai mare decât cea de la i8+. Aseară se vorbea despre următoarele dimensiuni:

Sursa foto: Roland Quandt.

Deocamdată Apple nu a vorbit oficial despre bateriile noilor telefoane. Legat de iPhone 8, oficialii Apple au spus doar că „autonomia este aproximativ la fel (about the same) ca la iPhone 7”. Pe site, în magazine sau comunicate de presă nu apare deloc dimensiunea bateriilor. Au tot fost speculații, unii au spus că sunt la fel ca la i7, alții că nu sunt. Înainte de lansare se spera că sunt mai mari ca și capacitate.

Aseară, Roland care este unul din leak-erii care a dat toate detaliile despre iPhone înainte de eveniment, a găsit articolul cu acele capacități, care sunt oricum sub nivelul i7. Astăzi, lovitura de grație este dată de autoritatea chineză, care publică detaliile oficiale privind telefoanele Apple.

iPhone 8 are bateria de doar de 1.821mAh, sub nivelul celei de pe i7 care era de 1900 mAh. Nici vorbă să fie 2150 mAh cum se spunea aseară și care oricum era considerată o capacitate mică de mulți comentatori. Este adevărat, cu optimizări software și cu reducerea de consum de la procesor, autonomia va fi similară, de circa 6-8 ore de utilizare normală.

iPhone 8 Plus ar avea bateria de doar de 2.675mAh, sub nivelul iPhone 7 Plus care avea 2.900 mAh și tot are autonomie destul de limitată. Scăderea este de peste 200 mAh și nu atinge nivelul pe care îl credeau cei care au lansat zvonuri aseară.

Bateriile iPhone au însă încărcare wireless și fast-charging. Majoritatea utilizatorilor sunt obișnuiți deja să aibă o baterie externă și să încarce telefonul și în mașină și la birou și acasă. Dar este foarte ciudat să faci pași înapoi tocmai în zona asta, care pentru utilizator este esențială, majoritatea oamenilor spun că autonomia este principala problemă a telefoanelor de top moderne.

Niciun curajos să aducă o tehnologie nouă, niciun Ultra-Power-Saving… tare sunt curios cum vor fi primele teste după 22 septembrie și ce vor descoperi cei de la iFixIt când demontează telefonul.