iPhone 8 Plus a fost lansat oficial aseară, nu am mai apucat eu să vă scriu, dar continui acum. Am scris despre evenimentul de lansare iPhone și am pus separat informații despre iPhone 8 și ediția aniversară iPhone X, pe care oficialii Apple îl numeau 10.

Este adevărat că actualizările făcute față de iPhone 6 / 6S / 7 nu sunt atât de mari. Dar telefonul schimbă un pic și partea de design și materiale, dar și partea hardware și software, așa că Apple a decis că este nevoie să treacă la numele iPhone 8. Practic nu mai este din aluminiu, ci are spatele acoperit cu sticlă. În rest cam păstrează toate elementele.

iPhone 8 Plus are procesorul Apple A11 six-core, cu cameră foto duală pe spate de 12 megapixeli, cameră frontală de 7 megapixeli, ecran de 5.5 inch, buton de Home și Touch ID, încărcare wireless, care pentru Apple este o mare noutate, de câțiva ani se tot chinuie să o adauge. Multe detalii tehnice nu sunt încă dezvăluite, o să vedem după ce se vând primele modele, când este demontat de iFixit și alții.

Se pare că spatele de sticlă era esențial pentru încărcarea wireless. Este cea mai mare necunoscută, cum se va comporta spatele de sticlă. La S8 pot să vă spun că ecranul s-a cam zgâriat după câteva luni de utilizare intensă. Am văzut că Note 8 era lăudat ca foarte rezistent, dar nu am citit să schimbe ceva față de S8, deci nu cred. Iar Apple nu are Gorilla Glass, sau dacă este nu a fost nominalizată. Deocamdată nu avem explicații clare cum se numește sticla protectoare.

iPhone 8 Plus are un preț de la 799 dolari, varianta de 64GB. Acum vine la fel în versiuni de 64, 128, 256GB. Altă actualizare importantă este pe sistem de operare. Noul iOS 11 nu a fost prezentat prea pe larg, dar are îmbunătățiri și la partea de cameră foto și la eficiență energetică și la securitate, dar și la partea de diverstisment și gaming. Ca și Microsoft sau Google, Apple insistă acum cu jocurile video Augmented reality, cele care suprapun imagini peste realitatea văzută din cameră, iar în prezentarea de aseară au fost cel puțin 2-3 exemple. Să vedem dacă vor avea succes.