Apple Sales România SRL a fost înființată oficial, firma un capital social de 1.000 de lei şi este deţinută de firmele Apple Distribution International din Irlanda şi Apple Sales de asemenea din Irlanda. Să vedem cum va concura Apple cu Samsung sau Huawei, principalii rivali care au o prezență extinsă pe piața locală. Și să vedem unde va fi primul magazin Apple din România.


Foto: © Michael Jay Berlin – Dreamstime.com

Administrator al companiei este Peter Ronald Denwood care, potrivit reţelei de socializare LinkedIn este director juridic pentru afaceri internaţionale ale Apple din septembrie 2013. Cererea de înfiinţare a companiei a fost depusă în 24 august 2018, în Bucureşti.

Decizia Apple vine într-un moment în care piaţa de smartphone-uri din România a urcat în primul semestru din punctul de vedere al valorii cu peste 40% , pe fondul cererii tot mai puternice a clienţilor pentru telefoane mai scumpe. Preţul mediu al smartphone-urilor vândute în România a atins în primul semestru din acest an valoarea de apro­ximativ 940 de lei, o creştere de 50% în raport cu anul 2013, când valoarea medie a fost de 640 de lei. Preţul mediu al smartphone-urilor a crescut în 2017 cu 30%, iar pe ansamblu piaţa a crescut cu o valoare şi mai mare, astfel că mulţi jucători din industrie mizau pe o încetinire. Apple are aproximativ 25% din veniturile de pe piaţă. În primul semestru din 2018 în România s-au vândut 1,6 milioane de smartphone-uri, o creştere de 10% faţă de anul precedent.

Apple era prezent în România prin parteneri și distribuitori, cel mai cunoscut fiind eMAG, primii care primiseră dreptul de a realiza un Apple Shop. De asemenea, erau câteva nume cunoscute prezente în Mall-uri și centre comerciale. Printr-o prezență extinsă la nivel local Apple și-ar putea crește cota de piață și pe segmentul smartphone, dar mai ales pe tablete, laptopuri și alte dispozitive inteligente. Și evident ar putea promova mai intens iTunes și celelalte oferte digitale, ei vor să concureze tot mai mult HBO Go și Netflix și multe altele.

Via: Gadget.ro