Există două discuții la ora actuală, una spune că practic vânzările Apple sunt pe un trend negativ, iar cea de-a doua spune că experimentul iPhone X pare să fi eșuat și că Apple nu va continua să vândă acest model. Ar putea fi toate speculații ale analiștilor, dar trebuie să comentăm un pic cele două informații, dau și sursele mai jos.

La scurt timp după lansarea iPhone X au apărut tot felul de critici și comentarii negative. Chiar fani ai Apple au returnat telefonul și au optat pentru iPhone 8 Plus. Pe scurt, iPhone X ar avea două mari probleme: lipsa butonului Home, cu senzor de amprentă, dar și ecranul întrerupt, considerat de unii interesant, dar practic inutil. Astfel, telefonul are de fapt un ecran prea mic față de competitori, iar experiența cu aplicațiile sau filmele este neplăcută.

Astfel, din cauza mai multor factori precum nemulțumiri generale, condiții de lucru la furnizorii Apple, prețul mare al terminalelor și toate celelalte, vânzările iPhone au mers prost. Cota noilor telefoane Apple din vânzările înregistrate în Statele Unite a coborât la 61%, comparat cu 72% anul anterior. Sigur, vorbim doar de Apple și despre vânzările sale pe trimestrul patru al anului, perioada de Sărbători când se fac cele mai multe cadouri.

iPhone 7 și 7Plus au reprezentat 25% din vânzările Apple, deși se lansase deja noua generație. iPhone 6 și 6S au reprezentat cam 8% din vânzări, iar iPhone SE circa 3%. În acest context, trebuie spus că iPhone X a reprezentat 20% din vânzări, deci nu este tocmai rău pentru un experiment. Dar nu este nici marele succes pe care miza Apple. Iar de-aici încep discuțiile analiștilor.

KGI Securities, cei care au anticipat lansarea iPhone SE și alte câteva modele Apple și nu au prea dat greș, declară acum că iPhone X nu va fi continuat. Unii sperau că anul acesta, după lansarea noilor modele, iPhone X va intra la reducere, cum face Apple cu celelalte modele. Oamenii așteaptă lansarea unor noi modele cu ecrane mai mari, care să continue design-ul iPhone X, cu prețuri sub 1000 de dolari. Iar dacă iPhone X ar fi redus la 800-900 de dolari, el a bloca vânzările celorlalte modele, cred analiștii.

Conform specialiștilor, Apple va continua seria iPhone X cu două modele, unul cu ecran similar de 5.8 inch, unul cu ecran de 6.5 inch care ar rezolva problema moțului, care va fi numit iPhone X Plus și un model nou care să continue iPhone 8 – adică modelul mai micuț, dar care are ecran 6.1 inch. Modelul mic ar costa 750 de dolari, iPhone X 2 ar fi 999 dolari și iPhone X Plus ar costa 1.100 de dolari.