Apple a anunțat rezultate financiare peste așteptări pentru trimestrul octombrie-decembrie 2016, primul lor trimestru al anului fiscal. Iar o să plângă adepții teoriei că Apple va da faliment: vânzările de iPhone au depășit un nou record, fiind peste cifrele atinse de Samsung.

Update: plus o șmecherie contabilă !

Chiar dacă anul 2016 a fost unul greu pentru Apple, iar iPhone 7 nu a fost actualizarea de care aveau nevoie, totuși finalul de an a fost pozitiv. E drept, contextul Note 7 probabil că a ajutat Apple, iar oamenii și-au dorit pe final de an cadouri spectaculoase, dar care să fie și sigure în același timp. Altfel, situația ar fi stat diferit, în mod sigur.

Veniturile Apple pe trimestrul respectiv au fost de 78.4 miliarde de dolari, față de vreo 75 de miliarde anul anterior în aceeași perioadă. iPhone a generat pentru Apple circa 54.4 miliarde de dolari în venituri, pe locul doi fiind vânzările de Mac cu 7.2 miliarde $, urmate aproape de iTunesc cu 7.1 miliarde $. Vânzările de iPad-uri au generat 5.5 miliarde $, dar trendul rămâne negativ.

Strategy Analytics spune că Apple a vândut pe final de an 78,3 de milioane de terminale iPhone, iar Samsung ar fi vândut 77.5 de milioane de terminale Galaxy. Vânzările Samsung au scăzut cu circa 5% față de nivelul atins pe finalul lui 2015. Huawei a rămas numărul trei cu 44.5 milioane de telefoane vândute la nivel global. Dar se cam apropie de primii doi, după ce în anii trecuți erau la mare distanță.

Dan Dragomir

editor at Computerblog.ro
Am fost ziarist timp de 15 ani, ultimii zece ani i-am petrecut în domeniul IT. Din 2010 sunt blogger profesionist, în principal pe Computerblog.

Mă găsiți de asemenea pe Youtube cu un canal în care vorbim despre telefoane, aplicații și jocuri.

Am lucrat printre altele pentru ZF.ro, Descopera.ro, Go4IT.ro, Jurnalul.ro, PlayTech.ro, Zonait.tv și multe alte site-uri, ziare, săptămânale sau reviste.

Autorul poate fi contactat pe adresa [email protected]
!! NU SUNT MAGAZIN SAU SERVICE !!