Cum se fac bani pe Net? Vă dau eu exemplu: ProfitShare. eMAG a anunțat azi oficial veniturile cumulate în sistemul de marketing afiliat propriu, ProfitShare, sistem în care sunt înscris și eu.
Veniturile aduse de site-urile afiliate au crescut cu 106% comparativ cu perioada similară din 2009. Astfel, partenerii eMAG ProfitShare au generat în 2010 vânzări de 15,46 milioane lei (fără TVA), pentru care au fost acordate comisioane totale de 463.000 lei.

Numărul partenerilor eMAG înscrişi în ProfitShare (profitshare.emag.ro) a ajuns la 8690 site-uri active în luna decembrie. În întreaga reţea au fost generate 3 milioane de clickuri şi 1,18 miliarde de afişări de promoţii. Rata de conversie, reprezentând raportul între numărul de comenzi finalizate şi numărul de vizitatori unici direcţionaţi către site-ul eMAG.ro de către site-urile afiliate, a crescut în medie cu aproximativ 50% anul trecut, cu un vârf de 1,97% în decembrie.

Cele mai mari vânzări prin sistemul ProfitShare au fost obţinute în categoria laptopurilor, segment în care eMAG deţine 25% din piaţa românească.

Am vândut laptopuri, televizore, computere scumpe, mașini de spălat, aer condiționat.

Cumpără și tu ceva de pe eMAG 🙂

Statistici ProfitShare: 15 milioane de lei

De Black Friday, platforma Profitshare a generat peste 25.000 de comenzi în valoare totală de peste 15 milioane de lei pentru magazinele din sistem. Sunt 34 de magazine acum, iar ele au primit 1,3 milioane de click-uri cu ocazia Black Friday. Scăderea comisioanelor nu a fost tocmai fair-play, dar pe de altă parte de data asta n-au mai fost erori vizibile de raportare a comenzilor.

profitshare2.0

Cele mai vândute produse de Black Friday au fost cele din categoriile:

– IT&C (laptopuri, tablete, electrocasnice)
– modă (îmbrăcăminte, lenjerie și încălțăminte)
– cărți
– îngrijire personală
– produse pentru copii

Cea mai mare comandă realizată pe 22 noiembrie prin intermediul Profitshare a fost în valoare de 27.499 lei.

Platforma Profitshare a generat până în prezent vânzări de aproape 260 de milioane de lei.