Bill Gates vinde acțiunile deținute la Microsoft și în scurt timp va încasa tot, spune Reuters. Bill Gates nu mai este acum nici măcar acționarul principal, acest titlu revenindu-i acum fostului CEO Steve Ballmer. Probabil Bill și-a dat seama în ce direcție merge compania și are nevoie de fonduri pentru acțiunile lui de binefacere. Gates a vândut cam 20 de milioane de ațiuni pe trimestru în ultimii ani. Mai are acum 330 de milioane, iar Ballmer are 333 de milioane conform declarațiilor oficiale.

 

gates-3rd-web

Sursa caricaturii.

 

Dacă menține ritmul actual de vânzare, Bill Gates nu va mai avea nicio acțiune Microsoft în următorii 4 ani. Sunt curios ce valoare vor avea acțiunile atunci 🙂

În 1986, în momentul listării pe Bursă, Bill Gates avea 49% din acțiunile Microsoft. Din 2000 a cedat funcția de CEO Microsoft. Apoi și Steve Ballmer a renunțat la fotoliul executiv în favoarea lui Satya Nadella. Sunt curios de asemenea dacă Ballmer va vinde și el acțiunile Microsoft.

Dan Dragomir

editor at Computerblog.ro
Am fost ziarist timp de 15 ani, 10 ani doar blogger, iar ultimii 16 ani i-am petrecut în domeniul IT. Din 2010 sunt doar pe Computerblog.

Mă găsiți de asemenea pe Youtube cu un canal în care vorbim despre telefoane, aplicații și jocuri.

Am lucrat printre altele pentru ZF.ro, Descopera.ro, Go4IT.ro, Jurnalul.ro, PlayTech.ro, Zonait.tv și multe alte site-uri, ziare, săptămânale sau reviste.

Autorul poate fi contactat pe adresa [email protected]
!! NU SUNT MAGAZIN SAU SERVICE !!