BinBox, furnizor de servicii de telecomunicații din România, a lansat astăzi serviciile de cloud hibrid Azure Stack, devenind astfel primul partener oficial din România.

Microsoft Azure Stack este o extensie a platformei de cloud Microsoft Azure, care permite existența unei platforme de cloud hibrid cu adevărat consistentă. Consistența elimină dezavantajele date de complexitatea unei platforme de cloud hibrid, ceea ce ajută la maximizarea investiților clientului în platforma de cloud și în mediile locale de stocare. De asemenea, consistența specifică platformei de cloud hibrid, contribuie la optimizarea procesului de dezvoltare de aplicații și la creșterea productivității dezvoltatorilor, aceștia putând utiliza aceleași API-uri și aceleași instrumente DevOps utilizate anterior în construirea și implementarea unor aplicații similare. Azure Stack permite dezvoltarea mai rapidă a aplicațiilor cloud, prin construirea de componente ale acestora direct în Azure Marketplace. Astfel că această trăsătură permite investirea în oameni și procese, știind că acestea sunt complet transferabile. Abilitatea de a rula local servicii consistente în Azure oferă flexibilitate deplină pentru a decide unde vor fi stocate aplicațiile și procesele. În plus, modelul integrat de livrare bazat pe sisteme permite companiilor să se concentreze asupra a ceea ce este important pentru dezvoltarea afacerii lor (spre ex. aplicațiile), permițând, de asemenea, livrarea mai rapidă către acestea a soluțiilor inovatoare din platforma Azure.

Daniel Rusen, Cloud and Enterprise Lead, Microsoft România, a declarat:

În ultima perioadă, din ce în ce mai multe companii încep transformarea digitală folosind cloud-ul hibrid. Suntem singurul furnizor al celor trei tipuri de cloud – privat, public și hibrid. Prin această primă implementare de Azure Stack pentru România, Microsoft, alături de parteneri precum BinBox, ajută companiile să folosească toată puterea platformei noastre cloud, să dezvolte noi produse folosind inteligența artificială, machine learning, inteligența cognitivă și IoT – Internet of Things.

Echipa BinBox dezvoltă și implementează în permanență idei noi, pentru a furniza o gamă largă de aplicații și servicii, concepute pentru a optimiza procesele de afaceri. De exemplu, Azure Stack permite companiilor situate în zone izolate sau care se confruntă cu rețele nesigure să utilizeze metodele cloud fără necesitatea unei conexiuni la internet. O altă trăsătură importantă este aceea că utilizatorii nu mai sunt constrânși de probleme de conformitatea cu normele referitoare la protecția datelor și de alte probleme critice, non-tehnice. Nu în ultimul rând, modelul cloud poate fi implementat local, prin proiectarea, actualizarea și extinderea aplicațiilor, cu ajutorul unui proces DevOps consistent, disponibil pentru implementare în platforma cloud cât și local.

În calitate de partener Microsoft și furnizor certificat Azure Stack, BinBox se angajează să ofere cel mai înalt nivel de accesibilitate și securitate clienților săi, utilizând echipamente de ultimă oră de la furnizori de top, precum CISCO.