În contextul actual, BinBox, unul dintre jucătorii importanți pe piața de Cloud din România, a anunțat că pune la dispoziția instituțiilor din sectorul public de sănătate și din cadrul DSU infrastructura sa de virtualizare în Cloud și de securitate cibernetică, gratuit, pentru întreaga durată a pandemiei SARS-Cov-2.

Misiunea sectorului IT&C a fost întotdeauna aceea de a ajuta oamenii, prin automatizare, prin simplificarea proceselor de business, prin ergonomie, arată oficialii companiei. Astăzi, mai mult ca oricând, e nevoie să ne reamintim această misiune și să ne-o asumăm. Nu putem să salvăm vieți în mod direct, dar dorim să-i ajutăm pe medici să salveze vieți.

Pe scurt, BinBox oferă platformele Microsoft Azure Stack, VMWare și platformele de securitate cibernetică operate , care permit crearea de servere virtuale localizate în centre de date moderne din România, la un nivel de securitate sporit, păstrând suveranitatea datelor.

Printre situațiile concrete în care aceste servicii pot fi de utilitate se numără: congestia în cazul serverelor actuale, dificultăți în achiziția unor servere noi, extinderea sau redundanța unor servere existente, precum și extinderea capabilității de lucru la distanță prin VDI – Virtual Desktop Infrastructure. În condițiile în care BinBox beneficiază de multiple conexiuni Internet si Metropolitan de foarte mare viteză, migrarea unei infrastructuri fizice în mediul virtual Cloud este rapidă și sigură, pentru că nu necesită nici o deplasare și poate fi efectuată de la distanță.

Compania BinBox a fost înființată în anul 2018 și într-un timp foarte scurt a devenit unul dintre furnizorii de servicii Cloud importanți din România. Partener Microsoft și Cisco, firma operează două centre de date Tier III, construite după cele mai exigente standarde, ce pot asigura inclusiv redundanța serverelor virtuale și a implementat pentru prima dată în România serviciul de Cloud on premises de la Microsoft, Azure Stack, în scopuri comerciale.

Mai multe informații suplimentare găsiți pe pagina lor.