MyTaxi a cumpărat Clever Taxi, s-a auzit de ieri de tranzacție, astăzi a fost un eveniment în care s-au dat mai multe detalii. MyTaxi este o aplicație controlată de concernul german Daimler (Mercedes-Benz).

Clever Taxi este una din aplicațiile care se luptă de ceva ani cu Star Taxi pe o piață deja cucerită de Uber. Pe zona de transport noutatea anului este Taxify, dar se pare că mytaxi vrea să devină noul lider al industriei.

Aplicația mytaxi este un produs ce aparține firmei Intelligent Apps GmbH, fondată în anul 2009. Provenind din Germania, aplicația are peste 10 milioane de descărcari și 120.000 de șoferi de taxi în baza de date. Din septembrie 2014, mytaxi este o filială a Daimler Mobility Services GmbH (parte a Daimler Group). Cei de la Daimler lucrează de asemenea la mașini autonome și vor să concureze Uber cu o soluție smart.

MyTaxi este disponibilă în 70 de orașe din 11 țări din Europa. Cu aproape 400 de angajați, mytaxi activează în Germania, Austria, Polonia, Spania, Italia, Portugalia, Marea Britanie, Irlanda, Suedia, Grecia și acum și în România.

Clever Taxi a fost lansată în 2010 de Mihai Rotaru și Alex Dumitru, funcționează în 20 de orașe importante din România, are peste 17.000 de șoferi înregistrați și peste 600.000 de utilizatori pasageri. Din 2010, Clever Taxi a onorat mai mult de 40 de milioane de curse pe teritoriul României.

Acum vreo doi ani, când deveniseră foarte populare aplicațiile de taxi, foloseam și Star și Clever și era totul ok. Începând de anul trecut însă, la anumite ore niciuna din aplicații nu găsea mașini libere. Am încercat să folosesc aplicațiile Speed Taxi, Cobălcescu, Taxi As și altele. Niciuna nu găsea mașini libere, în centrul capitalei. Pentru că taxi. Am începul să folosesc Uber și nu am mai întârziat nicăieri. La ora actuală, aplicațiile de taxi mi se par depășite. Pînă când nu se vor moderniza flotele de taxi, vor aduce angajați civilizați și așa mai departe. Bine, nu neg nici decăderea Uber, de la un serviciu premium, la un nivel comparabil cu taxi. Dar nu văd relevanța unei noi aplicații de taxi.

MyTaxi probabil are niște target-uri de creștere pe care trebuie să le atingă și a bifat anumite lucruri pe listă. Clever Taxi sau Star nu vor recunoaște probabil niciodată că activitatea este în declin de fapt.