GoPro a raportat o creștere a vânzărilor de aproape 30 de procente în 2021, veniturile companiei depășind pentru prima dată 1 miliard de dolari. Pentru a continua extinderea, compania a anunțat că va extinde gama de camere video GoPro.
gopro

Creștere peste așteptări

GoPro este unul dintre cei mai producători de camere video de acțiune, dar în 2020 au avut probleme. Vânzările nu au mers bine și n-au reușit să atingă pragul dorit de 1 miliard de dolari. Totuși, afacerile par să fi revenit la normal în 2021, iar compania a raporat și creștere impresionantă, dar și depășirea acelui prag psihologic. Mai exact au încasat 1,16 miliarde de dolari.

Prețul mediu al unei camere video vândute de GoPro a crescut anul trecut la 369 de dolari. Mai exact, au vândut mai multe modele noi și scumpe decât cele aflate la discount. Creșterea record a fost pe trimestrul patru din 2021, când s-au vândut în special camere video scumpe.

Datorită creșterii, GoPro a raportat și un profit net de 317 milioane de dolari. Anul anterior încheiaseră pe scădere, după primul an de pandemie. Se pare însă că GoPro Hero 10 Black a avut mare succes.

Focus pe camele premium

Inevitabil, după vânzările bune realizate cu modelul de top, GoPro a anunțat că va diversifica gama și va oferi noi modele premium. De altfel, camera de bază, Session, care a fost vândută de la seria 3 la seria 7 a dispărut brusc și nu a mai fost relansată.

Camerele video noi nu vor fi mai ieftine sau mai slabe/mai bune. Ci vor fi construite pentru a fi folosite pe diverse nișe. Unele pentru sporturi acvatice, altele pentru filmări 360 și așa mai departe. Nu vor să facă un singur model “bun la toate”, ci modele specializate pe diverse domenii.

Nick Woodman, fondatorul și CEO-ul companiei, a vorbit despre lansări specialziate pe piața profesională și a spus că GoPro nu vrea să creeze un „cuțit elvețian”, care poate fi folosit pentru orice, de toată lumea. Mai exact, dorește să creeze „soluții premium” (sau cuțite foarte bune) care să se potrivească cu anumite cazuri de utilizare, concentrându-se pe oamenii care ar putea avea nevoie de mai mult decât pot oferi camerele GoPro Hero și MAX în prezent.

Cu siguranță vor lansa o variantă nouă pentru GoPro Hero. Compania mai vinde și camera GoPro Max, unde ar trebui să vină cu actualizări de hardware și software. Iar alte două produse s-ar putea adăuga în portofoliu anul acesta.

Totuși, detaliile nu au fost extrem de clare. Este foarte posibil ca noile lansări să aibă loc abia în 2023. Iar produsele doar să fie prezentate spre finalul acestui an, la evenimentele oficiale ale companiei.

În orice caz, urmărim evoluția și revin cu informații imediat ce apar noutăți.