Yves Maitre, ex-vicepreședinte executiv al diviziei de echipamente și parteneriate Orange, a fost numit CEO al HTC Corporation. Planul lor este să relanseze vânzările companiei cu focus pe trei direcții: tehnologia 5G, realitate virtuală și AI, dar și blockchain.

Experiența lui Yves include colaborarea cu cele mai mari branduri de electronice de larg consum din lume, precum și deținerea unui întreg portofoliu de servicii mobile conectate. De asemenea, Yves a fost membru al grupului de inovație tehnologică al Orange, fiind însărcinat cu dezvoltarea oportunităților de venituri disruptive.

Fondatoarea companiei, Cher Wang, va continua în funcția de președinte al HTC, unde aceasta se va concentra pe viitoarele tehnologii care se aliniază cu portofoliul extins al HTC, dar și cu viziunea VIVE Reality. “Acum este momentul perfect să predau conducerea unui lider puternic pentru a ne ghida în următoarea etapă a călătoriei noastre,” a declarat ea. “Sunt foarte încântată că Yves preia frâiele, acesta are o legătură veche cu HTC și împărtășește pasiunea noastră pentru inovație. Cred cu tărie ca Yves este cel mai potrivit lider pentru a continua să conducă compania HTC la potențialul maxim”, a spus șefa HTC.

HTC deține un portofoliu tehnologic divers, care include realitate virtuală și extinsă (XR), dispozitive și tehnologii 5G, AI și Blockchain.

Yves a început să lucreze cu HTC pentru prima dată în 2005, când deținea poziția de Vicepreședinte al Diviziei dedicate Dispozitivelor. De-a lungul mandatului acestuia la Orange, Yves a furnizat constant servicii și dispozitive inovative, pe fondul unor responsabilități din ce în ce mai mari și, de asemenea, a fost primul care a negociat și implementat prezența smartphone-urilor Android în Europa. Expertiza sa include atât electronice și servicii de consum, cât și dezvoltarea tehnologiei B2B.

Înainte de a se alătura companiei Orange, Yves a lucrat 6 ani pentru compania de electronice de consum Thomson Multimedia, unde acesta a deținut poziții de conducere atât în SUA, cât și în Singapore. De asemenea, Yves a ocupat roluri în lanțul de aprovizionare și gestionarea produselor.