Producătorul de telefoane Pantech a anunțat că închide divizia smartphone. Era un producător cunoscut pe vremea Zapp, eu am avut telefonul ăsta din poză, apoi varianta Qwerty (făcut tot de Pantech). Pe vremea aia Zapp era singurul operator cu o rețea de date mobile decentă, pe vremea când EDGE era dezastru, iar 3G încă nu venise oficial.

Compania sud-coreeană s-a adaptat rapid în momentul trecerii de la telefoane mobile la smartphone și a avut modele interesante. De exemplu, anul trecut lansaseră modelul IM-100, care arată în genul Xperia.

Din păcate însă problemele lor financiare s-au complicat. Deja fuseseră în prag de faliment în 2015, iar un consorțiu local a preluat afacerea. Dar nu au reușit să concureze cu Samsung sau LG. Targetul pentru IM-100 era de 300.000 de unități pentru a fi profitabil, dar au reușit să vândă doar 132.000 de telefoane anul trecut.

Pantech a anunțat că va închide divizia de telefoane mobile și se va concentra pe domeniile care i-au rămas profitabile, cum ar fi Internet of Things.