Deutsche Telekom își extinde serviciile cloud în Europa Centrală și de Est. Împreună cu Microsoft, operatorul va oferi servicii de cloud pe platforma Microsoft Azure, precum și Dynamics 365 si Office 365, la nivelul a nouă țări, din Polonia până în Grecia. Acesta este următorul pas în cadrul parteneriatului strategic anunțat de Microsoft și Deutsche Telekom anul trecut.

Obiectivul Telekom este de a furniza servicii cloud pentru accelerarea transformării digitale în regiune. Serviciile automatizate vor permite adoptarea cloud în câteva minute, permițându-le astfel clienților să economisească 30-50% din costurile operaționale IT, comparativ cu soluțiile on-premises.

Ofertele cloud sunt disponibile în Polonia, Cehia, Slovacia, Croația, Ungaria, România, Macedonia de Nord, Muntenegru și Grecia. Telekom pune la dispoziție toate resursele, în funcție de cerere, într-o combinație on- și off-site.

ads

Deutsche Telekom are acum sute de specialiști certificați Microsoft și experți în domeniul transformării cloud. Aceste resurse se vor extinde cu sute de experți suplimentari în cele nouă țări. Bazându-se pe experiența sa vastă de a rula peste 60.000 de sisteme cloud pentru clienții de afaceri din întreaga lume, Deutsche Telekom va adapta acum soluțiile Microsoft cloud în funcție de cererea clienților din regiunea Europei Centrale și de Est. Beneficiind de activitățile de bază ale companiei Deutsche Telekom, companiile pot obține simultan atât servicii cloud, cât și servicii de telecomunicații.

Ofertele Microsoft cloud ajută companiile să își desfășoare și să își dezvolte activitatea într-un mod mai eficient. În combinație cu noile noastre servicii standardizate, vom permite clienților noștri să exploateze potențialul Microsoft cloud într-un mod mult mai simplu și mai rapid, a explicat Ralf Nejedl, Senior Vice President B2B la Deutsche Telekom, Board Area Europe. Experții cloud vor oferi, astfel, servicii cu un nivel înalt de standardizare, pe baza Office 365, Microsoft Azure și Dynamics 365, cu ajutorul Microsoft. Acestea mai includ o evaluare a situației actuale a infrastructurii IT, migrarea către cloud și managed services. Deutsche Telekom completează produsele Microsoft cu propriile pachete de securitate.