Peter Chou, co-fondator al HTC împreună cu Cher Wang și unul dintre managerii cheie ai companiei, a decis să părăsească firma taiwaneză. După ani de rezultate negative, el făcuse vara trecută un pas înapoi, lăsând-o șefă pe Cher.

dreamstime_s_11357951-compressor
Credit foto: © Jaroslaw Grudzinski | Dreamstime.com – HTC

Dar astăzi s-a anunțat că a părăsit definitiv compania.

HTC a fost la început producător de terminale pentru alte branduri, la noi ca idee primul smartphone de pe piață a fost Orange SPV, făcut de HTC. L-am văzut în 2005/2006.

ads

Apoi a fost momentul de glorie, cu lansarea HTC Magic, HTC Legend, modele care au marcat evoluția brandului.

După care, concurența mare, lansarea iPhone, creșterea Samsung și alternativele ieftine din China au avut un impact negativ asupra HTC. Ultima mare realizare a companiei taiwaneze a fost HTC One M7. Am renunțat atunci la Samsung și la iPhone și am folosit din nou HTC, chiar am fost mândru că se ridică la înălțimea așteptărilor. Dar apoi, iar s-au culcat pe o ureche. One M8 a fost identic și cu puține actualizări, One M9 nu a convins. Acum testez HTC 10, un model foarte bun, dar care nu are atuuri în fața rivalilor. E bun, arată bine, e performant. Dar când vine vorba de achiziție, nu ai ce atuuri să aduci.

Din păcate pentru HTC, ultima șansă ar fi lansarea modelelor Nexus de anul acesta. Dacă nici aici nu reușesc să vină cu ceva esențial, nou, important, cred că vor rămâne ca și Nokia. Un brand de folosit pentru alții.