Radu Georgescu, cel mai prolific antreprenor din domeniul tehnologiei, finanțează cu 500.000 de euro un proiect de smart watch (ceas inteligent) realizat de o echipă românească, condusă de Andrei Pitiș (președinte ANIS și ex-manager Ixia). Proiectul este botezat Vector Watch (deși mă tem că ar putea avea probleme de trade-mark). Redu Georgescu a dovedit însă că are o intuiție specială când vine vorba de proiecte tech, a pornit de la zero mai multe companii pe care a reușit ulterior să le vândă.

smart watch

Poza are doar caracter informativ, cred că ilustrația era la un ceas cu Windows sau ceva de gen…

Concurs! Dai subscribe și câștigi. Apasă play:

Vector Watch

Cu sediul în București, Vector Watch are 10 angajați și pregătește lansarea globală a primei sale game de ceasuri inteligente către finalul acestui an. Produsul este gândit și realizat de ei și va fi produs probabil în China.
Irina Alexandru și Dan Tudose se vor ocupa de designul produsului, respectiv design hardware, și au de asemenea alți ingineri hardware, designeri și dezvoltatori software premiați de numeroase ori la concursuri de inovație din România și din afara țării.

Vector Watch își propune să schimbe modul în care oamenii folosesc ceasurile inteligente și tehnologiile de tip wearable. Compania a fost înființată în 2013 și are deja birouri în Olanda și România.

Zona de smart watch a devenit brusc aglomerată după ce s-a zvonit că Apple va face un astfel de dispozitiv. Deși iWatch nu a apărut încă, pe zona de Android au fost lansate sute de produse, niciunul cu un succes concret. Pentu că tehnologia este la început, nu merge totul perfect și nu s-a găsit echilibrul perfect între dimensiuni și funcționalitate.

Dar oamenii sunt optimiști și cred că pot reuși cu un produs propriu, chiar pe piața internațională.

Dan Dragomir

editor at Computerblog.ro
Am fost ziarist timp de 15 ani, ultimii zece ani i-am petrecut în domeniul IT. Din 2010 sunt blogger profesionist, în principal pe Computerblog.

Mă găsiți de asemenea pe Youtube cu un canal în care vorbim despre telefoane, aplicații și jocuri.

Am lucrat printre altele pentru ZF.ro, Descopera.ro, Go4IT.ro, Jurnalul.ro, PlayTech.ro, Zonait.tv și multe alte site-uri, ziare, săptămânale sau reviste.

Autorul poate fi contactat pe adresa [email protected] și telefon 0769.066.003.
!! NU SUNT MAGAZIN SAU SERVICE !!