Apple a anunțat oficial rezultatele financiare pentru primele trei luni din 2017, iar cifrele nu sunt rele, dar nu neapărat pe placul analiștilor.

Sursa foto: © Vividrange | Dreamstime.com – Apple store

Vânzările de iPhone au fost de 50,7 milioane de unități la început de an, comparat cu 51,2 milioane anul trecut în aceeași perioadă. Vânzările de iPad-uri au fost de 8,92 milioane de unități, comaprat cu 10,2 milioane de unități anul anterior în aceeași perioadă. Pe de altă parte încasările iTunes au crescut la peste 7 miliarde de dolari, iar vânzările de ceasuri Apple Watch aproape că s-au dublat, depășind și ele 5 miliarde de dolari.

Apple a avut per-total venituri de peste 52,9 miliarde de dolari, comparat cu numai 50,6 miliarde de dolari anul anterior în aceeași perioadă. Deci afacerile Apple stau foarte bine, stați linișniți, nu dau faliment nici anul acesta.

Compania americană a confirmat faptul că cererea pentru iPhone 7 Plus rămâne ridicată, iar noile terminale iPhone cu carcasa roșie se vând foarte bine. Ca să scape de orice critici, oficialii Apple au anunțat că vor returna investitorilor peste 50 de miliarde de dolari. Apple are acum în bănci peste 250 de miliarde de dolari și multă lume se întreabă ce anume vor cumpăra cu ei.

Pentru perioada aprilie-iunie, oficialii Apple au anunțat că veniturile vor fi mai reduse, 43.5 – 45.5 miliarde de dolari, iar atunci vor apărea probabil și analizele conform cărora sigur Apple dă faliment. Că așa se întâmplă în fiecare an.