Cei de la Microsoft au publicat rezultatele financiare pentru al doilea trimestru al anului, pentru ei trimestrul 4 din anul fiscal. Veniturile au crescut la 22.6 miliarde de dolari, iar profitul net a fost de 3.1 miliarde de dolari, comparat cu pierderea de anul trecut. Valoarea acțiunilor a crescut.

dreamstime_s_43295555-compressor

Credit foto: © Nmedia | Dreamstime.com – Cloud Computing

Rezultatele financiare confirmă faptul că direcția imprimată de Satya Nadella este cea corectă, iar Microsoft o duce bine în zona companiilor, chiar dacă pe consumer mai sunt încă probleme.

Veniturile pe zona Cloud Computing au crescut cu 7 procente, la 6.7 miliarde de dolari. Luate separat, veniturile pentru Azure au urcat cu 102% conform oficialilor Microsoft. Veniturile companiei pe zona de Office au crescut cu 19 procente, numărul de abonați la Office 365 a depășit 23 de milioane, iar încasările aici au crescut cu 54%.

Pe divizia Personal Computing veniturile au scăzut cu 4 procente, dar sunt destule zone de creștere. Windows OEM a crescut cu 27%, Surace cu 9 procente, Xbox Live continuă să crească, dar scăderea pe telefoane mobile este de 71%.

La nivelul întregului an fiscal, veniturile Microsoft au ajuns la 85 de miliarde de dolari, sub nivelul de 93.5 miliarde atins pe anul fiscal 2015. Dar per-total profitul a fost de 16.7 miliarde de dolari, comparat cu 12 miliarde $ anul anterior.