Cei de la Microsoft au publicat rezultatele financiare pentru al doilea trimestru al anului, pentru ei trimestrul 4 din anul fiscal. Veniturile au crescut la 22.6 miliarde de dolari, iar profitul net a fost de 3.1 miliarde de dolari, comparat cu pierderea de anul trecut. Valoarea acțiunilor a crescut.

dreamstime_s_43295555-compressor

Credit foto: © Nmedia | Dreamstime.com – Cloud Computing

Rezultatele financiare confirmă faptul că direcția imprimată de Satya Nadella este cea corectă, iar Microsoft o duce bine în zona companiilor, chiar dacă pe consumer mai sunt încă probleme.

Veniturile pe zona Cloud Computing au crescut cu 7 procente, la 6.7 miliarde de dolari. Luate separat, veniturile pentru Azure au urcat cu 102% conform oficialilor Microsoft. Veniturile companiei pe zona de Office au crescut cu 19 procente, numărul de abonați la Office 365 a depășit 23 de milioane, iar încasările aici au crescut cu 54%.

Pe divizia Personal Computing veniturile au scăzut cu 4 procente, dar sunt destule zone de creștere. Windows OEM a crescut cu 27%, Surace cu 9 procente, Xbox Live continuă să crească, dar scăderea pe telefoane mobile este de 71%.

La nivelul întregului an fiscal, veniturile Microsoft au ajuns la 85 de miliarde de dolari, sub nivelul de 93.5 miliarde atins pe anul fiscal 2015. Dar per-total profitul a fost de 16.7 miliarde de dolari, comparat cu 12 miliarde $ anul anterior.

Dan Dragomir

editor at Computerblog.ro
Am fost ziarist timp de 15 ani, 10 ani doar blogger, iar ultimii 16 ani i-am petrecut în domeniul IT. Din 2010 sunt doar pe Computerblog.

Mă găsiți de asemenea pe Youtube cu un canal în care vorbim despre telefoane, aplicații și jocuri.

Am lucrat printre altele pentru ZF.ro, Descopera.ro, Go4IT.ro, Jurnalul.ro, PlayTech.ro, Zonait.tv și multe alte site-uri, ziare, săptămânale sau reviste.

Autorul poate fi contactat pe adresa [email protected]
!! NU SUNT MAGAZIN SAU SERVICE !!