Anrew Mills, vicepreșendinte și manager B2B Samsung Europa, mi-a povestit un pic despre produsele și soluțiile oferite de Samsung pentru piața corporate, mai ales pentru companii mici și medii, dar și pentru zona corporatistă. De asemenea, în seara asta a fost prezentat Samsung Knox 2.0, platforma de securitate care asigură Android pentru utilizarea în companii și chiar în corporații. Samsung oferă companiilor pe lângă smartphone-uri și tablete pentru productivitate o serie întreagă de alte produse și servicii.

Andrew Mills Samsung B2B
Andrew Mills Samsung B2B

Samsung oferă companiilor laptopuri, imprimante, computere desktop sau All-in-One, dar și soluții de publicitate outdoor, soluții pentru spitale și clinici, dar și software dedicat. Aer condiționat, iluminare LED și altele asemenea. Convergența tehnologiilor permite oferirea de experiențe complete pentru angajați, companii, care să ofere cea mai bună experiență pentru utilizator.

Samsung se orientează acum spre zona companiilor mici și medii, care vor tehnologie la același nivel cu marile corporații, dar la costuri mai accesibile, soluții flexibile, dinamice. Tabletele Tab Pro și Note Pro sunt optimizate acum pentru performanță, iar pe lângă hardware, vor avea suite de aplicații dedicate segmentului B2B.

„Tabletele erau folosite pentru consum de conținut digital, dar cu introducerea seriilor Note credem că tabletele Samsung devin sursă pentru crearea de conținut, nu doar consum”, mi-a spus Andrew Mills.

ads

Iar avantajul maxim oferit de Samsung este că oferă companiilor device-uri de toate nivelurile și toate tipurile de preț, de la feature phones și accesorii pînă la terminalele de top care oferă toate funcționalitățile și tehnologiile noi.

Combinația dintre hardware, conținut și diferitele aplicații, create intern sau dezvoltate cu partenerii. Platforma de securitate Knox va asigura companiile că pot utiliza Android.

Samsung Knox

Soluția de securitate Knox este esențială pentru succesul business al Samsung. În decembrie 2012 a fost creată suita, anul trecut tot la MWC a fost lansată oficial. În februarie 2014 peste 7000 de companii și 1 milion de utilizatori foloseau Knox. Prima instituție guvernamentală care a adoptat oficial Knox este United States Secret Service.

JK Shin prezintă Samsung Knox
JK Shin prezintă Samsung Knox

JK Shin a prezentat evoluția platformei Knox. Apoi l-a chemat pe scenă pe creatorul Knox, Injong Rhee. Fost profesor universitar, a venit la Samsung acum trei ani după ce a avut ideea securizarii sistemului de operare Android.

Samsung Knox - the idea
Samsung Knox – the idea

Galaxy S4 și Note 3 au fost primele device-uri compatibile cu tehnologia Knox. În octombrie 2013 existau deja 25 de milioane de device-uri cu Knox pe piață, cam 1 milion de clienți în cinci luni. Acum 42 de operatori telecom promovează soluția Knox. În total, acum sunt zece modele de terminale compatibile Knox.

Samsung Knox - cum functioneaza
Samsung Knox – cum functioneaza

Jeff Moles, senior product management, explică modul de funcționare Knox. Modulul TIMA (foto) verifica mereu ca Android este cel original fără nicio modificare care ar putea afecta securitatea (kernel, procese, etc). SE for Android- controlează ceea ce pot accesa sau nu aplicațiile instalate. Knox Android Framework – Knox Container. Aplicațiile și datele de la munca sunt complet separate de cele de acasă.

Urmatoarea generatie Knox
Urmatoarea generatie Knox

În următoarea generație Knox vor putea rula orice aplicații Android fără să existe probleme de securitate. Rulează izolat, în *container*. Acum cam 2000 de oameni lucrează în divizia Knox pentru Samsung.

În seara asta au anunțat de asemenea două produse noi: ambele pentru SMB-uri și companii medii, care nu au departament tehnic avansat.

Knox EMM este bazat pe Cloud, bazat pe autentificare, nu doar pentru device-uri Samsung.
Knox Marketplace – pentru alte aplicații business de care IMM-urile au nevoie. Enterprise app store.