În ciuda problemelor și a retragerii Note 7, Samsung a avut rezultate record pe trimestrul patru din 2016 (octombrie-decembrie), profitul fiind de 7.93 miliarde de dolari la încasări de 45.83 miliarde de dolari. Desigur, divizia de componente a crescut cel mai mult, veniturile pe chip-uri urcând cu 77% comparat cu anul anterior.

Vânzările totale sunt la același nivel cu perioada similară din 2015, deci putem vorbi de un efect de stagnare. Dar profitabilitatea a crescut pe toate segmentele de business. Divizia de telefoane mobile a avut și ea profit operațional în creștere cu 12 procente, pentru că Galaxy S7 și S7 Edge a fost cumpărat de fanii companiei din cauza retragerii Note 7. Pe trimestrul al treilea din 2016, impactul retragerii Note 7 a fost de doar 2.2 miliarde de dolari. Practic a fost diferit de estimările analiștilor, care prevedeau pierderi de 3 miliarde, dacă nu cumva chiar falimentul companiei. Nota de plată a Note 7, cu tot cu retragere și reciclarea telefoanelor ar putea fi de 5 miliarde de dolari, dar informația nu este confirmată oficial.

Analiștii și responsabilii Samsung au recunoscut că anul 2017 rămâne cu semnul întrebării, că nu este foarte clar dacă telefoanele premium vor continua să aibă succes sau dacă vânzările vor scădea brusc. Compania tocmai a fost implicată într-un scandal de corupție din Coreea de Sud, iar la vârful companiei se pregătește instalarea unui nou manager, Jay Y. Lee, care ar putea prelua fotoliul tatălui său, Lee Kun-hee. Însă deocamdată și el este implicat în ancheta legată de mita oferită oficialilor din Coreea de Sud.

Oficialii Samsung spun că se așteaptă la începutul acestui an la vânzări mai bune pe segmentul terminalelor ieftine, iar aici au lansat deja modele interesante din seriile Galaxy A și Galaxy C. Lansarea Galaxy S8 se amână pentru sfârșitul lui martie sau începutul lui aprilie, iar Samsung va lansa Galaxy Note 8 spre finalul anului.

Via