Ce vă scriam anul trecut devine acum realitate: Samsung produce procesorul Qualcomm Snapdragon 820 pentru compania americană. Așa că este clar că Galaxy S7 va veni cu procesor Qualcomm. Desigur, Samsung va produce și noua generație Exynos, doar că nu cred că va mai veni pe terminalele vândute la nivel global.

qualcomm-snapdragon-820

Samsung a investit câteva miliarde de dolari în noile fabrici care produc chipurile pe 14 nanometri, o tehnologie nouă, care reduce consumul energetic, iar dimensiunile scad destul de mult. Pe de altă parte, noile procesoare sunt mult mai puternice.

Fabrica Samsung va produce acum și procesoarele Qualcomm, iar asta înseamnă că divizia de componente a firmei sud-coreene tocmai și-a depășit planul comparat cu 2015. Anul trecut, Samsung a renunțat la procesoarele companiei americane în ceea ce pare acum o mică mișcare de șansaj la adresa Qualcomm. Este drept, Snapdragon 810 a avut probleme mare, la frecvențe mari se încingea și putea lua foc. Qualcomm a realizat versiunea 2.1 care rezolva problema astfel: limita puterea procesorului ca să nu se încingă. Așa că și Qualcomm a pierdut anul trecut și acum încearcă oarecum să repare situația.

ads

Anul trecut, Samsung a folost pentru modelele vârf de gamă doar procesoare Exynos, ceea ce evident a crescut veniturile diviziei de componente. Dar Samsung nu a mai avut vânzările record din anii anteriori, iar asta s-a tradus într-o scădere a afacerilor diviziei de mobile. Acum încearcă să rezolve problema, revenind asupra procesoarelor, asupra cardului microSD și așa mai departe. Să vedem dacă reușesc.