Samsung au avut o strategie genială anul ăsta și se pare că vor merge mai departe cu ea. La început de an, au anunțat că Qualcomm Snapdragon 810, cel mai puternic procesor al competiției, “are probleme” și au decis să renunțe la el punând la S6 propriul procesor Exynos. Genial, pentru că veniturile vor crește automat, ca și profitabilitatea. Dar hei, asta nu e tot.

Exynos-7420-Snapdragon-810-hardware-boom.com-00-620x371

Sursa: HardwareBoom

Deși testele hardware au arătat că Exynos 7420 nu este atât de bun comparat cu Snapdragon 810, Samsung a afectat puternic afacerile Qualcomm, iar compania americană ar putea începe să preia chipuri de la sud-coreeni. Sigur, discuția este la nivel de zvon, analiză, părere.

Dar ca strategie de vânzări se va dovedi genială. Tot mai mulți jucători din zona Android vor dori să concureze cu S6 și vor comanda chipuri Exynos în loc de Qualcomm. Afacerea Samsung, care era oricum uriașă, va crește și mai mult și repet, procesorul nu este atât de bun…

Qualcomm lua chipuri de la TSMC, companie care a concurat Samsung și pentru producția procesoarelor Apple și care a crescut odată cu industria mobilă pe baza succesului ARM/Android.

Samsung investește acum miliarde de dolari în noi fabrici de procesoare și va produce modele din ce în ce mai performante și tot mai ieftine. Dar concurența la vârful industriei este tot mai mare, pentru că vine tare Intel din urmă. Au adus anul acesta primul procesor pe 64 de biți care are performanțe similare cu Snapdragon și, evident, următoarea țintă este Samsung/Exynos.

Dan Dragomir

editor at Computerblog.ro
Am fost ziarist timp de 15 ani, 10 ani doar blogger, iar ultimii 16 ani i-am petrecut în domeniul IT. Din 2010 sunt doar pe Computerblog.

Mă găsiți de asemenea pe Youtube cu un canal în care vorbim despre telefoane, aplicații și jocuri.

Am lucrat printre altele pentru ZF.ro, Descopera.ro, Go4IT.ro, Jurnalul.ro, PlayTech.ro, Zonait.tv și multe alte site-uri, ziare, săptămânale sau reviste.

Autorul poate fi contactat pe adresa [email protected]
!! NU SUNT MAGAZIN SAU SERVICE !!