Șeful Amazon, Jeff Bezos, a devenit acum al doilea cel mai bogat om din lume, concurându-l pe Bill Gates. El a prins un moment în care Warren Buffet a făcut niște investiții riscante și a pierdut câteva miliarde de dolari. În schimb Bezos a adăugat peste 10 miliarde la averea sa.

Bill Gates este iar cel mai bogat om de pe planetă, cu 86 de miliarde de dolari, iar Jeff Bezos are 75,6 miliarde. Buffet a scăzut de la maximum de 79 de miliarde $ atins la 1 martie, fiind acum pe la 75 de miliarde, locul trei mondial, conform Bloomberg.

La creșterea averii lui Bezos au contribuit și planurile sale. Recent, retailerul a anunțat că este interesat de preluarea Souq, un site de ecommerce din Orientul Mijlociu, mai exact din Dubai. Acest lucru a ridicat valoarea acțiunilor Amazon și a adăugat câteva miliarde la averea lui. Nu știm dacă va reuși achiziția Souq pentru că există deja o contra-ofertă cu o sumă mult mai mare și e posibil ca arabii să prefere altă afacere.

Dar mai interesant mi se pare acum planul cu turismul spațial. Pe de o parte sună foarte bine și pe de altă parte, în timp, este posibil ca prețul pentru călătoriile turistice în spațiu să nu mai fie prohibitiv. Începutul este întotdeauna mai greu. Fotografia ne arată interiorul capsulei care va duce turiștii în spațiu. Blue Origin, care concurează SpaceX și celelalte proiecte spațiale private, vrea să reducă dramatic costul ieșirilor în spațiu.

Primul turist spațial a ieșit pe orbită în 2011, a plătit pentru experiența asta 20 de milioane de dolari. Era deja multi-milionar și a vrut neapărat să meargă în spațiu. Și eu aș pleca, chiar dacă pentru asta ar trebui să urmez tot antrenamentul unui cosmonaut 🙂

Cabina este realizată pentru șase turiști, deci oricum costul va fi împărțit. De asemenea, Blue Origin a realizat un nou sistem de lansare sub-orbitală, care va duce capsula la circa 100 de kilometri de sol. Acest lucru va contribui de asemenea la reducerea prețului deplasării. Turiștii vor avea loc și să plutească la gravitație zero, dar vor avea și acces la geamuri mari, pentru a se bucura de priveliște.

Nu au dezvăluit încă prețul final, dar ar putea avea primul zbor turistic chiar anul viitor. Deja SpaceX are un proiect care va duce turiștii în jurul Lunii.

Găsiți mai multe poze și informații aici.