Telekom Romania a anunţat câştigătorii WeAccelerate, programul prin care compania susţine 10 start-up-uri româneşti cu beneficii pentru accelerarea business-ului, în valoare totală de 100.000 de euro.

Foto: © Thodonal – Dreamstime.com

Cei 10 câştigători au fost selectaţi dintr-un număr total de 121 de start-up-uri înscrise în competiţie. Fiecare start-up selectat va beneficia de finanţare şi susţinere a activităţii de antreprenoriat în valoare de 10.000 de euro. WeAccelerate va intra într-o nouă etapă, de incubare, care va dura 6 luni, în care start-up-urile câştigătoare vor primi mentorat pentru dezvoltarea business-ului de la mentorii programului.

Un număr de 121 de start-up-uri, din domenii de business variate, s-au înscris în competiţie, iar cele 10 start-up-uri câştigătoare au fost desemnate în urma unui proces de selecţie minuţios.

Start-up-urile câştigătoare sunt:

  • Sensix.Io (soluţie de măsurare a parametrilor ambientali),
  • Nifty Learning (software),
  • Fabrica de experimente (comerţ online),
  • Emedi (comerţ online e-learning),
  • Appseed (software),
  • Thinkout (software),
  • Genetx (life science),
  • Casa de idei (internet & e-commerce),
  • The Beer Institute (retail),
  • Gateway VR (realitate virtuală)

Fiecare dintre cele 10 start-up-uri selectate va beneficia de investiţii în valoare de 10.000 de euro, alocaţi astfel: susţinere financiară în valoare de 6.000 de euro, şase luni de chirie subvenţionată în cadrul hub-ului WeLoveDigital aflat în Bucureşti, 60 de ore de mentorat şi consultanţă în domeniul promovării online precum şi campanii de promovare în mediul online.

Telekom Romania a demarat programul WeAccelerate, organizat în parteneriat cu hub-ul WeLoveDigital, în mai 2018. Programul a parcurs, până în prezent, trei etape: înscrierea proiectelor în program, preselecţia, în urma căreia au rămas 25 de semifinalişti şi selecţia finală. În intervalul 1-14 noiembrie cei 25 de semifinalişti şi-au susţinut proiectele în faţa juriului.

În continuare, finaliştii vor intra într-o etapă de incubare, care se va derula în intervalul februarie-august 2019. În această etapă, start-up-urile câştigătoare îşi vor desfăşura activitatea la hub-ul WeLoveDigital şi vor avea întâlniri în care vor discuta despre obiectivele lor de business şi provocările cu care se confruntă, cu mentorii din acest program. Aceste întâlniri au rolul de a-i ajuta să îşi dezvolte afacerile şi să îşi construiască o strategie de business pe termen lung. De asemenea, mentorii îşi vor folosi experienţa acumulată ca antreprenori în propriile business-uri şi vor facilita conexiunea start-up-urilor cu potenţiali furnizori şi parteneri de afaceri.

Dan Dragomir

editor at Computerblog.ro
Am fost ziarist timp de 15 ani, 10 ani doar blogger, iar ultimii 16 ani i-am petrecut în domeniul IT. Din 2010 sunt doar pe Computerblog.

Mă găsiți de asemenea pe Youtube cu un canal în care vorbim despre telefoane, aplicații și jocuri.

Am lucrat printre altele pentru ZF.ro, Descopera.ro, Go4IT.ro, Jurnalul.ro, PlayTech.ro, Zonait.tv și multe alte site-uri, ziare, săptămânale sau reviste.

Autorul poate fi contactat pe adresa [email protected]
!! NU SUNT MAGAZIN SAU SERVICE !!