Telekom Romania a anunţat câştigătorii WeAccelerate, programul prin care compania susţine 10 start-up-uri româneşti cu beneficii pentru accelerarea business-ului, în valoare totală de 100.000 de euro.

Foto: © Thodonal – Dreamstime.com

Cei 10 câştigători au fost selectaţi dintr-un număr total de 121 de start-up-uri înscrise în competiţie. Fiecare start-up selectat va beneficia de finanţare şi susţinere a activităţii de antreprenoriat în valoare de 10.000 de euro. WeAccelerate va intra într-o nouă etapă, de incubare, care va dura 6 luni, în care start-up-urile câştigătoare vor primi mentorat pentru dezvoltarea business-ului de la mentorii programului.

Un număr de 121 de start-up-uri, din domenii de business variate, s-au înscris în competiţie, iar cele 10 start-up-uri câştigătoare au fost desemnate în urma unui proces de selecţie minuţios.

Start-up-urile câştigătoare sunt:

  • Sensix.Io (soluţie de măsurare a parametrilor ambientali),
  • Nifty Learning (software),
  • Fabrica de experimente (comerţ online),
  • Emedi (comerţ online e-learning),
  • Appseed (software),
  • Thinkout (software),
  • Genetx (life science),
  • Casa de idei (internet & e-commerce),
  • The Beer Institute (retail),
  • Gateway VR (realitate virtuală)

Fiecare dintre cele 10 start-up-uri selectate va beneficia de investiţii în valoare de 10.000 de euro, alocaţi astfel: susţinere financiară în valoare de 6.000 de euro, şase luni de chirie subvenţionată în cadrul hub-ului WeLoveDigital aflat în Bucureşti, 60 de ore de mentorat şi consultanţă în domeniul promovării online precum şi campanii de promovare în mediul online.

Telekom Romania a demarat programul WeAccelerate, organizat în parteneriat cu hub-ul WeLoveDigital, în mai 2018. Programul a parcurs, până în prezent, trei etape: înscrierea proiectelor în program, preselecţia, în urma căreia au rămas 25 de semifinalişti şi selecţia finală. În intervalul 1-14 noiembrie cei 25 de semifinalişti şi-au susţinut proiectele în faţa juriului.

În continuare, finaliştii vor intra într-o etapă de incubare, care se va derula în intervalul februarie-august 2019. În această etapă, start-up-urile câştigătoare îşi vor desfăşura activitatea la hub-ul WeLoveDigital şi vor avea întâlniri în care vor discuta despre obiectivele lor de business şi provocările cu care se confruntă, cu mentorii din acest program. Aceste întâlniri au rolul de a-i ajuta să îşi dezvolte afacerile şi să îşi construiască o strategie de business pe termen lung. De asemenea, mentorii îşi vor folosi experienţa acumulată ca antreprenori în propriile business-uri şi vor facilita conexiunea start-up-urilor cu potenţiali furnizori şi parteneri de afaceri.