Tehnologia eSIM permite conectarea la o rețea de comunicații mobile fără a mai fi nevoie de un SIM fizic și slot de SIM disponibil pe terminal, dar telefonul sau tableta trebuie să fie compatibile cu această tehnologie. Orange este singurul operator telecom care oferă tehnologia eSIM în România.

orange esim

Apple și Google sunt primii producători de telefoane care au introdus tehnologia eSIM, iar pe viitor se pare că va fi implementată de tot mai mulți jucători importanți. Huawei și Samsung au ceasuri smart cu eSIM, Microsoft a introdus la Surface această tehnologie și vin tot mai multe gadgeturi de acest gen.

Numărul de telefon, precum și informațiile necesare autentificării și comunicării între rețeaua mobilă și eSIM vor fi stocate într-un profil unic care se instalează digital, prin scanarea unui cod de activare. Tehnologia eSIM face posibila utilizarea pe acelasi device a mai multor numere de telefon (specialiștii Orange au instalat pentru testele pe care le-au facut maxim cinci profile de eSIM) fără să mai fie nevoie de manipularea cartelelor SIM. Puteți alege apoi direct din meniul telefonului pe care număr vreți să îl aveți activ la un moment dat, în funcție de context și nevoi.

În acest moment tehnologia eSIM este disponibilă la Orange pentru telefoanele Apple iPhone XS, iPhone XS Max şi iPhone XR. Totuși, pe viitor eSIM deschide o nouă eră a conectivităţii pentru dispozitivele mobile de ultimă generaţie, cu dimensiuni din ce în ce mai reduse şi dotate cu cele mai noi inovaţii în materie de tehnologie.

Pentru activarea unui eSIM pe un dispozitiv compatibil, clienţii trebuie să meargă în cel mai apropiat magazin Orange şi să solicite un cod de activare eSIM. Tehnologia eSIM este disponibilă atât pentru cei care doresc să activeze un abonament nou, cât şi pentru clienţii existenţi care doresc să treacă de la cartela SIM la eSIM. Este valabilă indiferent de tipul de abonament.

„Noua tehnologie reprezintă o premieră pentru România, Orange fiind primul operator mobil care oferă clienţilor săi beneficiile eSIM anticipând şi de această dată o nouă evoluţie a tehnologiei ce urmează să deschidă în viitor conectivitatea atât pentru tablete şi telefoane inteligente cât şi pentru ecosistemul obiectelor conectate”, a declarat Yves Martin, Orange Chief Marketing Officer.

Mai multe detalii despre această tehnologie găsiți pe site-ul Orange.