Am citit și eu zvonurile și știu sigur ca urmează un anunț important de la RCS.  Am trimis întrebări, doar RCS nu au răspuns încă .  Am însă confirmarea de la Vodafone și ANCOM. Veștile sunt bune pentru consumatori,  iar părerea mea e ca vom mai vedea astfel de acorduri,  în curând.

Președintele ANCOM, Cătălin Marinescu, a declarat pentru Computerblog.ro:
“Autoritatea a fost notificată cu privire la acordul de roaming naţional încheiat de Vodafone cu RCS&RDS, la solicitarea acestuia din urmă. Dat fiind că termenii acordului sunt confidenţiali, părţile semnatare sunt singurele în măsură să ofere detalii suplimentare. (…)

Conform obligaţiilor asumate în urma licitaţiei organizate în anul 2012 de ANCOM, titularii licenţelor trebuie să încheie acorduri de roaming naţional pentru perioade de până la trei ani cu ceilalți titulari ai licențelor de utilizare a frecvențelor radio acordate în benzile de 800 MHz, 900 MHz, 1800 MHz și 2600 MHz care solicită încheierea unui acord de roaming și a căror acoperire cu propria reţea de acces radio atinge cel puțin 30% din populaţie, făcând astfel posibilă, temporar, furnizarea de servicii de comunicaţii electronice în ariile geografice neacoperite de reţeaua de acces radio a solicitantului serviciului de roaming naţional”.

Oficialii Vodafone au precizat pentru Computerblog:
”Vodafone Romania și RCS&RDS au încheiat un acord de roaming național , pe baza prevederilor noilor licențe de frecvențe radioelectrice. Acordul dintre cele doua parti este valabil pentru o perioada de 2 ani”.

Mâine o să fiu la RCS&RDS pentru a explica corect cum funcționează sistemul și ce costuri vor fi pentru roamingul național.

Sunt curios, cine urmează?