RCS RDS neagă orice discuție cu Vodafone privind vânzarea companiei. Citez:

Informaţiile postate de jurnalistul Robert Turcescu pe contul său de Facebook privind o presupusă vânzare a operaţiunilor de distribuţie prin cablu, telefonie şi internet ale companiei RCS & RDS sunt complet false, neavând nici o bază reală.

Ei mai confirmă ce scria unul dintre comentatorii de pe blog de ieri: informația poate cauza daune companiei RCS RDS. Redau iar din comunicatul oficial de azi:

Este regretabil faptul că un jurnalist cu experienţa lui Robert Turcescu răspândeşte cu atâta uşurinţă şi lipsă de responsabilitate zvonuri care ne pot crea importante daune materiale şi de imagine, fără a verifica aceste aşa-zise informaţii şi fără ca măcar să ceară şi un punct de vedere din partea companiei RCS & RDS.

Știrea de ieri

Scrie lumea că Vodafone ar prelua RCS RDS sau măcar o parte din operator. Nu am nicio informație oficială, dar ideea este logică, după cum v-am scris din martie, Grupul Vodafone a început în Europa să cumpere infrastructură de cablu, telefonie fixă, TV. Dintre marii jucători (Deutsche Telekom, Orange, Telefonica) Vodafone este singurul care nu are triple sau quad-play în ofertă. În Germania și Spania grupul a cumpărat jucători mari investind miliarde de euro. Eu suspectez de o vreme asta și am primit confirmarea odată cu roamingul RCS/Vodafone

vodafone sim

Practic Vodafone nu face cadouri gratuite și ceilalți jucători locali nu au confirmat alte acorduri de roaming. Le-am scris celor de la Vodafone că nu înțeleg ce câștigă din tranzacția cu RCS. No comment. Din primele zvonuri date atunci se vorbea despre accesul la fibră optică. Păi ce firmă serioasă își dă datele clienților pe mâna unui competitor direct? Hai că vorbim de cloud computing și securitate, dar știm cu toții că nu-i chiar așa…

Acum sunt niște elemente cheie despre tranzacția Vodafone – RCS RDS pe care nu le știm în acest moment:

 

– Vodafone are nevoie de rețeaua și clienții de telefonie mobilă RCS RDS?

– Vodafone va prelua și partea de cablu TV sau satelit TV?

– ar putea prelua și operațiunile din alte țări?

– de unde a aflat Turcescu și de ce a scris despre asta?

 

Sincer nu cred într-o preluare totală. Nu cred că a venit momentul pentru Teszari, miliardarul din umbră, necunoscut, să dispară de tot de pe scena business locală. E încă tânăr, ori va păstra un element cheie din companie, ori va lansa o direcție nouă pentru afacere, în curând.

Pentru Vodafone ar avea sens să aibă infrastructura de fibră a RCS RDS și zona de TV satelit pentru a concura Orange și Romtelecom/Cosmote. Zoltan a evaluat în diverse discuții cu cei de la ZF valoarea companiei la 1 sau chiar 2 miliarde  de euro. Nu cred că o va vinde integral.

Știrea poate o să-i calmeze pe fanii RCS RDS care abia așteptau „să scape de Vodafone”, că au fost destui care au comentat așa…