Vodafone și UPC și-au unit oficial forțele și echipele pentru a oferi clienților din România soluții și servicii integrate. O să auzim probabil în curând despre oferte noi, vă scriu imediat ce am toate detaliile. Cele două companii au finalizat procesul de achiziție după ce au primit de la Comisia Europeană aprobarea finală. Vodafone a preluat operațiunile Liberty Global din Germania, Cehia, Ungaria și România în cadrul unei tranzacții de 18.4 miliarde de euro.

După finalizarea tranzacției, cele două companii pot să lucreze împreună la oferte integrate fix-mobil cu care să concureze mai bine pe piața locală. Încă nu avem toate detaliile, dar mă aștept ca primele oferte să fie făcute publice curând.

Tranzacția este cu siguranță una dintre cele mai importante din industria de telecomunicații din România, va duce la reunirea celor două echipe, care vor lucra de-acum pentru a dezvolta produse de top pentru oameni, companii și alți actori sociali și economici. Experiența angajaților Vodafone România în ceea ce privește produsele mobile și profesionalismul specialiștilor UPC în ceea ce privește serviciile TV și cele fixe vor transpune Vodafone într-un furnizor de servicii de telecomunicații de și mai bună calitate și într-unul dintre cei mai doriți angajatori din România.

„Această achiziție creează un partener important pentru servicii de telecomunicații convergente și aduce, totodată, mai multă valoare clienților noștri, facilitând un parcurs ascendent pentru economia digitală a României. De asemenea, acest lucru generează o oportunitate de a deveni un competitor și mai puternic pe piața locală de telecomunicații. Angajații UPC și Vodafone au o istorie de premiere de neegalat în țara noastră și chiar în Europa. Sunt încrezătoare că experiența și profesionalismul celor două echipe vor conduce la noi premiere și inovație în ceea ce privește produsele de care vor beneficia utilizatorii români”, spune Murielle Lorilloux, CEO UPC și Vodafone România.

Puțin istoric

Vodafone are o istorie de 22 de ani în România, a lansat oficial serviciile de telefonie mobilă în 1997 (Connex). De-a lungul prezenței sale, operatorul a investit în inovație și este primul care a furnizat serviciile de GPRS (2001), 3G (2005) și 4G (2012). Printre premierele Vodafone România pe piața locală se numără primul serviciu de call center (1997), prima fundație corporativă (1998), lansarea serviciului de SMS, a celui de date și fax în 1998, primul sistem de recunoaștere automată a discursului (2014), prima rețea NB-IoT (2018) și prima rețea 5G (2019).

UPC România are o istorie de peste 25 de ani pe piața locală. Compania a investit mereu în tehnologie și inovație, oferind servicii de televiziune, internet în bandă largă și telefonie prin intermediul unor reţele superioare şi prin platforme inovatoare de tehnologie. Premierele UPC în România includ lansarea televiziunii digitale, DVR (2008), HD (2009), 3D (2011) și a internetului de mare viteză (2013). UPC România oferă viteze superioare de până la 500 Mbps în toată aria de acoperire, cea mai bună experiență Wi-Fi cu modemul Connect Box (din 2015) și divertisment nelimitat prin platforma video de ultimă generație Horizon (2016).

Vodafone România este parte a Vodafone Group Plc., unul dintre cele mai mari grupuri de telecomunicații mobile din lume, care oferă o gamă de servicii ce include voce, mesaje, date și comunicații fixe. Vodafone Group are divizii în 25 de țări, 41 de rețele mobile partenere și operațiuni de broadband fix în 19 țări. La 30 iunie 2019, Vodafone Group avea 640 milioane de utilizatori ai serviciilor mobile și 21 milioane de utilizatori ai serviciilor broadband fix şi 14 milioane de clienţi ai serviciilor TV, incluzând toți clienții Vodafone din entitățile create în urma unor fuziuni și asocieri.