Unul dintre procesele Apple versus Samsung a ajuns la final. Verdictul final este că Samsung a încălcat patentele Apple, dar juriul a decis ca sud-coreenii să plătească doar daune de 120 de milioane de dolari, nu cele 2,2 miliarde de dolari cerute de compania americană. Fix cum spun și analiștii americani: probabil disputa nu se va termina cu această ocazie, iar discuțiile vor continua cu fiecare ținând cu dinții de poziția sa.

iphone versus galaxy s
iPhone 1 versus Galaxy S

Conform deciziei, Samsug a încălcat doar două patente Apple, iar în cazul celorlalte două nu a fost folosită tehnologie similară Apple. Cu alte cuvinte, jurații au dat oarecum dreptate ambelor companii. De aici și ideea că disputa va continua, nici vorbă să se încheie acum.

Există deja și câteva decizii în favoarea Samsung, conform cărora Apple ar fi încălcat patentele companiei rivale. Doar că firma americană a fost condamnată să plătească doar câteva sute de mii de dolari daune.

Analiștii spun că „meciul” va continua, cel puțin încă „câteva runde” de-acum încolo. Se pare că Apple are documentație mai bună depusă la oficiul pentru patente și de aceea câștigă daune mai mari. Dar un învingător clar tot nu există.