Ieri a apărut pe GSMArena o știre falsă (mă rog, explic mai jos), că Xiaomi ar deschide un magazin în România. Băieții au considerat o pagină de Facebook Xiaomi România că ar fi pagina oficială și informația de acolo ar fi adevărată. Noroc că am mai pățit asta de 100 de ori și paginile sunt făcute de diverse magazine, distribuitori sau retaileri, fără să țină cont de legile privind drepturile de autor și utilizarea unui brand. Sau de tineri care se plictisesc pe-acasă.

Așa că le-am scris oficial celor de la Xiaomi, pe adresa de la relații cu presa. Așa au făcut și colegii de la ArenaIT. Alții precum Ora de Sibiu au luat copy+paste informația, propagată pe Reddit.

Oficialii Xiaomi spun clar că nu este un magazin oficial al companiei.

This is not an official store opening. Thanks for checking. If we have any updates about Romania, we will let you know.

– a răspuns pentru Computerblog.ro Kaylene Hong, communications manager, Xiaomi.

Deci este posibil ca pe viitor să lanseze un magazin. Poate vom afla oficial și când anume.

Acum, ce cred eu că s-a întâmplat. Probabil, un antreprenor skibian a fost invidios pe succesul Quickmobile – care cumpără telefoane foarte ieftine din China și le vinde în România la preț dublu comparat cu Aliexpress sau Gearbest, iar dacă ai probleme cu telefonul îți refuză garanția fără probleme. Omul a intrat nervos pe facebook și a făcut pagina asta, evident un fals oribil. Probabil va fi raportată sau blocată, dacă nu, e posibil ca omul să aibă un magazin GSM sau ceva.

Cei de la GSMArena în lispă de știri reale – chiar nu s-au întâmplat prea multe zilele trecute, au zis că dau lovitura cu știrea asta. De fapt, foarte mulți fani Xiaomi din România s-au bucurat la aflarea veștii. Așa că informația falsă a fost foarte share-uită pe rețelele de socializare. Din păcate, de data asta nu este un magazin oficial Xiaomi și chiar dacă va face un magazin care vinde doar produse Xiaomi, acestea vor fi tot aduse din China cu sacoșa, la prețuri mai mari decât pe site-urile chinezești.

Legat de service, cred că au acum service în Spania, unde s-au extins oficial. Dar nu cred că se respectă garanțiile care nu sunt emise oficial. Așa că problemele vor rămâne pentru cei care cumpără de la Quick Mobile sau alți vânzători.