Sony participă la CES 2023, iar președintele Kenichiro Yoshida a urcat pe scenă la conferința de presă unde a explicat cum colaborarea cu creatorii care oferă Kando (emoție) este esențială pentru îndeplinirea scopului Sony de „a umple lumea de emoție, prin puterea creativității și a tehnologiei”.

Sony Honda CES

Sony Honda Mobility

Au prezentat printre alte noutăți și primul concept Sony Honda Mobility, al cărui scop este acela de „a oferi mobilitate, prin puterea inovației care derivă din diverse surse de inspirație”. V-am scris eu de la CES-ul trecut privind proiectul de mașină Sony.

Sony Honda Mobility (SHM) și-a anunțat noua marcă „AFEELA” și a dezvăluit primul prototip la CES 2023. Înainte de dezvăluirea publică, directorul reprezentativ, președintele și CEO-ul Yasuhide Mizuno a prezentat principalele direcții ale acestei divizii. SHM se străduiește să devină o companie Mobility Tech, care va urmări inovația în mobilitate, combinând tehnologia de ultimă oră și pasiunea împreună cu oameni care sunt pionier în viitor cu creativitatea lor, pe baza scopului nostru corporativ „Mișcă oamenii, prin căutarea inovației cu diverse inspirații”. Prototipul este echipat cu un total de 45 de camere și senzori în interiorul și exteriorul vehiculului, împreună cu 800 TOPS de putere maximă de calcul pentru ECU.

Spațiul de mobilitate în spațiul de divertisment prin integrarea perfectă a lumii reale și virtuale. Pentru început, SHM a început să construiască noi valori și concepte pentru mobilitate cu Epic Games. SHM va dezvolta modelul de producție pe baza acestui prototip. Precomenzile sunt planificate să înceapă în prima jumătate a anului 2025, vânzările până la sfârșitul lui 2025 și livrarea din primăvara anului 2026 în America de Nord.
Pentru a promova inteligența mobilității, SoC-urile de la Qualcomm Technologies Snapdragon Digital Chassis vor fi utilizate în funcții cheie, inclusiv AD/ADAS, HMI/IVI și telematică. SHM construiește un parteneriat tehnologic strategic cu Qualcomm Technologies pentru a realiza experiența de mobilitate de generație următoare. SHM începe colaborarea cu Epic Games pentru a crea valoare nouă în serviciile de mobilitate și divertisment.

Alte idei din prezentarea Sony

Am pus pe scurt și alte idei interesante din prezentarea Sony:

  • Sony expune PlayStation VR2 (PS VR2), casca de realitate virtuală de ultimă generație pentru PlayStation 5 (PS5), care oferă o experiență de joc mai captivantă ca niciodată. PS VR2 are câteva caracteristici cheie care sunt obținute prin utilizarea tehnologiei PS VR2 Sense, cum ar fi feedback-ul căștii, urmărirea ochilor, 3D Audio și declanșatoarele adaptive, precum și feedback-ul haptic de la controlerul PS VR2 Sense. Unele jocuri PS VR2 și PS5 sunt disponibile pentru a fi încercate, împreună cu accesoriile PS5 care vor fi prezentate la stand.
  • Sony prezintă un prototip de 27″ al ecranului Spatial Reality Display (SR Display), care reproduce lumea reală în imagini spațiale 3D. Formatul mai mare al ecranului permite afișarea obiectelor în mărime naturală, astfel încât imaginile medicale și modelele de produse pot fi reproduse mai realist. În cadrul standului, SR Display va fi utilizat pentru a prezenta conținut de grafică computerizată 3D cu aplicații în diverse domenii, cum ar fi datele de tip point cloud data utilizate în VR (realitate virtuală) și AR (realitate augmentată), precum și în arhitectură și proiectare asistată de calculator (CAD), într-un spațiu virtual. În plus, imaginile multi-vizuale create de Hawk-Eye folosind datele colectate live cu privire la diverse sporturi, dar și personajele virtuale pot fi reproduse acum pe SR Display ca un nou stil de divertisment.
  • Sony susține o gamă largă de activități de producție pentru a se apropia de diverse comunități, de la creatorii de top la viitorii creatori de conținut. Standul său prezintă soluții vaste de producție în materie de imagistică, inclusiv camere cinematografice digitale, cum ar fi VENICE 2, seria de camere mirrorless full-frame Alpha, seria de camere de vlogging, drona profesională Airpeak, smartphone-urile Xperia și Creators’ Cloud, o platformă de producție media bazată pe cloud.În plus, Sony propune producția de conținut audio de înaltă calitate prin intermediul microfoanelor și căștilor pentru profesioniști și pentru creatori, în general.