Încep înscrierile pentru cea de-a treia ediție a competiției din cadrul programului Changeneers, dedicată antreprenorilor și startup-urilor care fac proiecte pentru binele comunității.


Inițiativă a Impact Hub Bucharest și Samsung România, Changeneers oferă o finanțare de 10.000 de euro soluției care îndeplinește următoarele criterii: implică o tehnologie mobilă (pot include și componente non-mobile – software sau hardware), are un impact pozitiv și este funcțională sau în stadiul de concept validat cu clienți sau prototip la data finalei, 25 iunie 2020.

Inițiat în 2017, misiunea Changeneers este consolidarea unei comunități tech de impact în România. Rolul acesteia este construirea unei rețele de inovatori care să facă schimb de experiențe și resurse, să valideze nevoi și să crească ecosistemul, punând astfel bazele schimbării în bine prin tehnologie.

În Changeneers se pot înscrie startup-uri tech sau antreprenori din toată țara, care prin activitatea lor aduc un impact pozitiv în domenii precum: viața comunității, sănătate, educație și protecție socială, mediu înconjurător și energie, accesibilitate, șanse egale de muncă sau industria financiară. De asemenea, o condiție obligatorie este ca la data finalei, antreprenorii sau start-up-urile înscriși să aibă un prototip valid.

Ele vor fi selectate având în vedere criterii precum: impactul soluției propuse, gradul de inovare, fezabilitate, strategie de vânzări și marketing.

Calendarul programului:

  • Înscrierile se pot face în perioada 29 ianuarie – 13 martie 2020 folosind formularul de pe site-ul Changeneers
  • Preselecția se va face în perioada 16 – 30 martie 2020 sub formă de interviu (telefonic sau în persoană) cu echipele selectate.
  • Echipele selectate vor fi anunțate pe 31 martie 2020. Apoi, ele vor intra într-un program de învățare accelerată, ce include 2 zile de Bootcamp, webinarii de suport și 2 review board cu mentori care să le ajute să-și definească modelul de business și să le pregătească pentru etapa finală.
  • Pe 25 iunie 2020 va avea loc finala competiției din cadrul programului – Pitch Day, o zi în care startup-urile finaliste își prezintă în fața juriului soluțiile dezvoltate. Competiția include 2 etape de jurizare – pitching și demonstrarea tehnologiei în fața membrilor juriului.

Din 2017, programul Changeneers reunește inovatori, pasionați de tehnologie, antreprenori și dezvoltatori de soluții români care gândesc în viitor la rezolvarea provocărilor de azi. Primele sale 2 ediții au însemnat peste 85 de startup-uri înscrise și 24 de finaliști care au susținut pitch-uri în fața juriului. Vedeți de exemplu proiectele finaliste de anul trecut.